9 medailles voor parasnowboarders Les Angles

De Nederlandse paralympische snowboarders zijn bezig met een indrukwekkend seizoen. Op vrijwel elke wedstrijd slepen zij prijzen binnen en ook tijdens de World Cup in Les Angles was het weer raak. Maar liefst 6 gouden, 2 zilveren en een bronzen plak ging mee naar Nederland.

De Nederlandse parasnowboarders hebben voor een monsterscore gezorgd op de World Cups snowboardcross en banked slalom in Les Angles. Bibian Mentel, Renske van Beek en Chris Vos veroverden in Frankrijk ieder twee keer goud. Lisa Bunschoten greep twee zilveren medailles en Mike Ultee was goed voor een bronzen plak.

“Het is allemaal even knap. Ze hebben het echt geweldig gedaan”, complimenteerde trainer Frank Germann de atleten. De selectieleden Vos en Bunschoten lieten zich zoals vrijwel altijd dit seizoen van hun beste kant zien. Germann: “Bibian is nog steeds de snelste, maar Lisa komt dichterbij. Ze laat ook niemand meer tussen haar en Bibian komen, dat is mooi om te zien.”

Behalve Mentel was daarnaast ook Vos weer een klasse apart met twee World Cup-overwinningen in Frankrijk. “Hij heeft een nieuwe orthese en dat gaat steeds beter”, aldus de trainer, die daarnaast ook de atleten uit het talentontwikkelingsteam van de Nederlandse Ski Vereniging zag vlammen. Zo eindigde Mike Ultee op de banked slalom met brons achter Vos.

Germann: “Dat Mike het zo goed doet, komt doordat hij heel fit is. Hij traint drie dagen in de week op Papendal en heeft dit seizoen aan een aantal valide wedstrijden meegedaan. Nu laat hij hier ook zien hoe goed hij is.”

Renske van Beek deed dat met twee gouden plakken uiteraard ook. In haar categorie – de upper limb – was bij de World Cups echter slechts één andere deelneemster. Germann: “Dat is jammer, maar wij maken ons vanuit Nederland hard voor deze discipline, zodat hopelijk meer vrouwen het parasnowboarden ontdekken en deze categorie ook kan groeien.”

Van Beek gaat als pionier aanstaande woensdag tot en met vrijdag weer van start tijdens de World Cup-finale in Trentino. De andere Nederlandse parasnowboarders reizen eveneens door naar Italië. Behalve World Cup-medailles, hebben de meesten ook al Europa Cup-medailles in hun bagage. In Les Angles werden namelijk ook wedstrijden op dit niveau georganiseerd, waarbij Van Beek, Mentel, Vos en Bunschoten eveneens in de prijzen vielen.

Having a really good week here at Les Angles, France! Got 3rd on the europecup sbx and 2nd on the worldcup sbx. Today we…

Geplaatst door Lisa Bunschoten – Snowboarder op vrijdag 11 maart 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *