Belgisch Kampioenschap freeride 2016

Op 3 februari 2016 is het Belgisch kampioenschap freeride voor snowboarders in Avoriaz. Tenminste als de condities op die dag goed zijn! Anders kan de wedstrijd een dag naar voren of achter worden verschoven. Het BK freeride wordt georganiseerd door Snowbite en Stoked Boardshop. Dit wordt de derde editie van het BK en Koen Goris en Jasmijn Hanegraef verdedigen in 2016 hun titel. Iedereen die lid is van Sneeuwsport Vlaanderen kan deze twee kampioenen proberen te verslaan. De organisatie weet inmiddels van wanten, dus check onder het filmpje van de vorige editie het complete persbericht.

In het Franse freeride paradijs Avoriaz (Portes Du Soleil) zullen snowboarders van over het hele land laten zien wat ze waard zijn in de poedersneeuw. Dit alles wordt mee ondersteund door Sneeuwsport Vlaanderen. Er wordt een witte playground voorzien waarop de freeriders zich helemaal kunnen uitleven.

Verantwoorde Adrenalinerush
Freeride snowboarden is populairder dan ooit. Het gevoel van vrijheid en expressie binnen deze extreme sport is niet te evenaren. Zo wordt de wedstrijd weer omkaderd door de Evolution2 berggidsen, en staat er een helikopter paraat als extra beveiliging. De jury straft roekeloze ritten dan ook af. Ze verkiezen een vloeiende creatieve lijn met maximale controle en wat technische sprongen als kers op de taart. Elke hike wordt voorafgegaan door een grondige materiaalcheck en een uitgebreide briefing door de organisatie en de berggidsen.

Belgisch Kampioenschap Freeride snowboard 2016

Nieuwe flanken – nieuwe uitdagingen
Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de organisatie ook nieuwe flanken aanbieden, wat uiteraard voor nieuwe uitdagingen zal zorgen bij de deelnemers. De riders zullen zelfs langs bevroren watervallen en stevige pillows passeren. Nieuw onderdeel vorig jaar was de Derby Run, een 2 ** afdaling die gekend is van bij de Freeride World Tour. Hier moeten de deelnemers zo snel mogelijk een verplicht parcours afleggen. Ook dit jaar zal dit weer een onderdeel zijn van het GoPro Belgisch Kampioenschap Freeride Snowboard.

Geen topsnowboarders, wel diepsneeuwervaring
Je hoeft helemaal geen topsnowboarder te zijn om deel te nemen aan het GoPro Belgisch Kampioenschap Freeride Snowboard, maar natuurlijk is enige diepsneeuwervaring wel op zijn plaats. Op basis van je kennis en ervaringen zal de organisatie bepalen of je wel of niet kan deelnemen aan het BK. Belgische toppers als Sebbe De Buck en olympiër Seppe Smits werden alvast uitgenodigd. Zij zullen het moeten opnemen tegen de nummer 1 van het vorige BK, want Koen Goris bevestigde reeds zijn komst. Spektakel en vuurwerk verzekerd. Het GoPro Belgisch Kampioenschap Freeride Snowboard gaat door op woensdag 3 februari 2016 tijdens de SnowBite Partyweek en kan een dagje vroeger of later worden ingepland naargelang de optimale weersomstandigheden.

Voor meer info check de BK Freeride website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *