Cheryl Maas 8e op X-games

Alles of niets, dat was de tactiek van Cheryl Maas op de X Games in Aspen. De 31-jarige freestyle snowboardster had haar zinnen gezet op een trick die nog nooit was vertoond in competitie: een switch backside 900 (2,5 rotatie met verkeerde been voor). Ze landde hem in haar tweede poging perfect, maar ging twee schansen later op het slopestyle parcours onderuit. Daardoor miste ze het podium en eindigde op de achtste en laatste plaats in de finale.

In 2011 was Maas ook al de eerste vrouw die ooit een ‘normale’ backside 900 landde op de X Games. Het feit dat ze weer geschiedenis schreef, kon haar teleurstelling echter niet wegnemen. Maas: “Ik was heel erg blij dat ik die switch backside 900 goed landde, maar daarna had ik wat snelheidsproblemen. Ik kwam net niet ver genoeg bij de laatste sprong. Dat is heel erg jammer en heel erg balen. Dit is de grootste wedstrijd van het jaar. Iedereen kijkt en de druk is groot. Ik wilde hier echt mijn hele run landen, daar ging het om.”

Als ze op haar benen was blijven staan, was ze zo goed als zeker op het podium geëindigd. Doordat ze er in haar andere twee pogingen ook niet in slaagde haar run tot een goed einde te brengen, stond de vrouw die steevast als ‘veteraan’ werd aangekondigd, met lege handen. De Canadese Spencer O’Brien zette de beste run neer en ging er met het goud vandoor.

De complete uitslag op de vrouwen slopestyle tijdens de X-games 2016:
1. Spencer O’Brien
2. Jamie Anderson
3. Hailey Langland
4. Silje Norendal
5. Christy Prior
6. Katie Ormerod
7. Klaudia Medlova
8. Cheryl Maas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *