Rookie Glenn de Blois 6e op WC SBX

We posten niet dagelijks snowboardcross  (SBX) nieuws op Ultimate-snowboarding.com, maar als wij van een verse rookie horen die het bovengemiddeld doet dan plaatsen we het bijbehorende persbericht natuurlijk. Snowboarden is namelijk niet alleen maar poeder en park. Glenn de Blois is de rookie waar we het over hebben en hij plaatste zich tijdens zijn derde World Cup SBX ooit voor de finale tussen de internationale toppes. Check het persbericht hieronder.

Persbericht NSkiV over Glenn de Blois:
Snowboarder Glenn de Blois heeft voor een sensatie gezorgd op de World Cup snowboardcross in het Zwitserse Veysonnaz. De 20-jarige Westlander, die pas twee keer eerder op een World Cup startte, plaatste zich als 44e voor het hoofdtoernooi. Daarin knokte hij zich vandaag een weg naar de finale en eindigde tussen de absolute wereldtop als zesde.

“Ik had dit zelf helemaal niet verwacht. Vooraf had ik gezegd: top 12 zou helemaal geweldig zijn”, aldus De Blois, die zich wel wist te plaatsen voor de World Cup van vandaag maar niet voor de wedstrijd van morgen. De Blois: “Omdat de kwalificatie niet zo goed ging, wist ik dat ik de wedstrijd waarschijnlijk steeds vanuit de gate helemaal links moest starten, dus daar heb ik me in de trainingen op geconcentreerd. In de heats (met 6 mannen tegelijk, red.) ging het vervolgens heel goed.”

Zijn beste resultaat tot nog toe was een 19e plaats op de World Cup in Feldberg eerder dit seizoen. Maar zijn zelfvertrouwen was er daarom niet minder om, toen hij in de finale onder meer olympisch kampioen Pierre Vaultier (Fra) trof.

De Blois: “Toen ik met die mannen aan de start stond dacht ik: ik kan toch ook gewoon winnen? En tot de tweede bocht lag ik ook nog eerste, maar op een roller maakte ik toen een foutje. Ik was instabiel in de lucht en werd gesandwicht tussen twee andere riders, waardoor ik viel. Ik ben daarna nog omhoog gekropen om het paaltje te ronden en de wedstrijd af te kunnen maken.”

Hij kwam daardoor als laatste over de finish in de eindstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken voor het jonge snowboardtalent, dat ’s winters in het Oostenrijkse Zell am Ziller woont en traint met het Britse team. Op deze World Cup werd hij begeleid door trainer Pepijn van Schijndel van de Nederlandse Ski Vereniging.

Uitslag World Cup Veysonnaz: 1. Baptiste Brochu (Can), 2. Pierre Vaultier (Fra), 3. Alessandro Haemmerle (Zwi), 6. Glenn de Blois.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *