Hoge sprongen en moeilijke trucs op het NK Big Air

De strijd om de Nederlandse titel op de Big Air was erg spannend. Terwijl iedereen ervan overtuigd was dat Dolf van der Wal (26) met zijn perfect uitgevoerde ‘backside 900’ de titel ging pakken, haalde Rocco van Straten (20) uiteindelijk 0,2 punten meer en werd Nederlands Kampioen (overall).

 

De zon straalde hevig over de Zwitserse bergtoppen en de sneeuw smolt hard. Op het NK Big Air hing er echter een goede sfeer; de rockmuziek klonk luid boven het funpark en het publiek had er zin in. Laat die vette trucs van de freestyle snowboarders en skiërs maar komen!

 

Een paar junioren maakten tijdens de wedstrijd hun eerste ‘double corks’; het publiek ging helemaal uit hun dak. Door de zachte sneeuw werd het landen van de trucs wel lastig. Vooral de technische snowboarders kwamen bovendrijven. In de finale gingen zowel de junioren als senioren allemaal een stukje harder en hoger. Ze probeerden steeds moeilijkere sprongen te maken.

 

Björn van Dongen wilde op dit NK op ieder onderdeel goud halen. Bij de senioren won hij eerder al deze week het NK half pipe en het NK Slopestyle. Maar op de big air was zijn ‘frontside rodeo 900’ niet genoeg voor goud.  Tot zijn eigen teleurstelling haalde hij ‘slechts’ brons. Vanwege het hoge niveau dat tijdens de finales werd gehaald, hoeft hij zich hiervoor natuurlijk niet te schamen.

 

Ook de bondscoach Tor Svensson was onder de indruk van de trucs van de snowboarders en skiërs: ,,de jongens hebben deze week weer mooie dingen laten zien. Vooral bij de junioren is het niveau afgelopen jaar hard gestegen.’’ zei hij vlakvoor de prijsuitreiking.

 

Aangezien de sneeuw na een week volle zon toch wat karig werd, bouwden een stel jongens een grote waterbak, waar menig snowboarder en skiër overheen kon ‘sliden’. Vooral Rocco van Straten (met al zijn wakeboardervaring) en Dimi de Jong gingen op deze waterbak aardig los. Rocco landde zelfs een hoge salto, die hij vanaf de waterbak sprong. Maar ook Bas Mons, coach van de rookies, stond op dit onderdeel goed zijn mannetje. Samen met Dimi de Jong hield hij het vol tot in de finale. 

 

Na al deze (koude) waterpret was het tijd voor een biertje en de muzikale tunes van Anne-Fleur Eiff, Jody Koenders en later rapper DIO.  Met wat zware benen van al het snowboarden werd er door de gebruinde wintersporters tot in de laatste uurtjes gedanst.

4 reacties

 1. Bertus

  Geplaatst op 11 april 2011 op 22:07

  ..

 2. Bertus

  Geplaatst op 11 april 2011 op 22:09

  .

 3. Bertus

  Geplaatst op 11 april 2011 op 22:09

  NskiV op z´n best!

 4. KevinHoogendam

  Geplaatst op 12 april 2011 op 10:27

  de beste stuurlui staan aan wal luidt het gezegde toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *