Snowboardster Dekker naar Olympische spelen

Snowboardster Michelle Dekker heeft zich vrijdag in Bad Gastein bij de wereldbekerwedstrijd parallelslalom gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Sotsji. 
Het zeventienjarige talent uit Zoetermeer plaatste zich als vijfde voor de finaleronde en voldeed hier mee aan de eisen van NOC*NSF.
De sportkoepel moet haar plaatsing voor de Spelen nog wel officieel goedkeuren.
Twee keer top zestien was de eis van NOC*NSF. Eerder deed de slalomspecialiste dat half december in het Italiaanse Carezza, waar ze als vijftiende eindigde.
“Dit komt echt als een verrassing”, laat Dekker vanuit Oostenrijk aan NUsport weten. “Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden. Natuurlijk hoopte ik na mijn eerste top zestien-plaats in Carezza wel op een kwalificatie, maar ik had niet gedacht dat het me ook echt zou lukken.”

Het onderdeel slalom staat voor de snowboarders in Sotsji voor het eerst op het programma. Tot dusver werd de parallelreuzenslalom op de Spelen afgewerkt.
Op dat onderdeel is Nicolien Sauerbreij titelverdedigster. Sauerbreij bleef vrijdag in de kwalificatie steken. Ze werd 26e.

Dekker wordt de jongste Nederlandse deelnemer aan de Spelen. Ze is na Sauerbreij, Dimi de Jong (halfpipe), Dolf van der Wal (halfpipe), Bell Berghuis (cross) en Cheryl Maas (slopestyle) de zesde Nederlandse snowboarder die zich plaatst voor Sotsji.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *