Charlotte van Gils niet in actie tijdens WK snowboarden

Charlotte van Gils tijdens WK snowboarden niet in actie op slopestyleFreestylespecialiste trekt zich na val in training terug voor kwalificaties 

Charlotte van Gils komt morgen tijdens het WK snowboarden niet in actie bij de slopestyle-kwalificaties. De 28-jarige freestylespecialiste kwam zaterdag in de training in Kreischberg hard ten val en liep daarbij een gekneusde heup op. Van Gils besloot in samenspraak met de technische staf van de Nederlandse Ski Vereniging om het onderdeel slopestyle te laten schieten. 

“Charlotte is vanzelfsprekend heel erg teleurgesteld”, verklaart Wopke de Vegt, technisch directeur van de NSkiV. “Of ze wel aan de big air mee kan doen, zullen we in de loop van de week beslissen.”

De big air staat op 23 en 24 januari op het WK-programma. Voor het eerst is er ook een vrouwencompetitie in deze discipline, waarbij over één schans wordt gesprongen. In Istanbul stond vorige maand de eerste World Cup voor mannen en vrouwen op het programma. Van Gils raakte daar in de training ook geblesseerd. Bij een val liep ze een hersenschudding op en moest zich toen eveneens terugtrekken voor de wedstrijd.

De Nederlandse Cheryl Maas haalde in Istanbul brons, maar doet niet mee aan de WK maar richt zich op de X-Games in het Amerikaanse Aspen (22 t/m 25 januari). Joris Ouwerkerk, die net als Van Gils en Maas deel uitmaakt van de Nederlandse selectie van de NSkiV, start morgen wel in de slopestyle-kwalificaties en later in de week ook op de big air. De alpinesnowboardsters Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker verschijnen op 22 en 23 januari aan de start in Kreischberg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *