Steve Krijbolder en Babs Barnhoorn winnen NK halfpipe

Snowboarder Steve Krijbolder (24) uit Zoetermeer liet na zijn overwinning op slopestyle dinsdag al weten dat hij enorm uitkeek naar het NK halfpipe. Op dit onderdeel slaagde hij er vandaag ook in om Nederlands kampioen te worden (91,67). Ook de 18-jarige Babs Barnhoorn uit Zoeterwoude kon haar tweede gouden medaille bijschrijven (86,33).

“Halfpipe is mijn favoriete onderdeel van de NK snowboard & freeski en ik ben daarom erg blij dat ik hier goud heb kunnen halen”, aldus Krijbolder (foto), die vaker dit seizoen in de halfpipe van Laax te vinden was. “Ik was in januari nog speciaal naar Laax gekomen om te trainen. Het is naar mijn mening echt de beste halfpipe van Europa.” Krijbolder doet deze week ook nog aan de onderdelen snowboardcross en big air mee: “Het lijkt me fantastisch als ik bij alle onderdelen goud kan winnen.”
Achter Krijbolder pakte Sean Taylor uit Zoetermeer het zilver (86,33), Bjorn van Dongen uit Made was goed voor brons (82,67).

Nu ze de Nederlandse titels bij slopestyle en halfpipe binnen heeft, wil Babs Barnhoorn het plaatje compleet maken en alle freestyle onderdelen winnen. Dat betekent dat ze morgen (donderdag) ook voor goud gaat op de NK big air. Barnhoorn: “Slopestyle is mijn belangrijkste onderdeel en daarna big air. Halfpipe rijd ik normaal weinig, maar ik wil er graag beter in worden. Helaas is het een moeilijk onderdeel om te trainen, omdat er weinig goede halfpipes zijn. Hier in Laax staat wel een hele goede en ik vond het vandaag heel erg leuk.”

Melissa Peperkamp uit IJsselstein eindigde ook op het podium (68,33), net als Giulia Lach de Bere uit Zoetermeer (66,00).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *