World Cup succes Vos Mentel en Bunschoten

Para snowboarders Chris Vos, Bibian Mentel en Lisa Bunschoten hebben in Aspen 6 medailes gewonnen. Chris Vos die een week eerder nog mee deed aan de X-games won zilver en goud. Bibian Mentel won tijdens haar eerste world cup na een nieuwe operatie aan haar longen meteen twee keer goud. Lisa Bunschoten werd twee en derde.

Officieel persbericht:
Chris Vos en Bibian Mentel hebben op de IPC World Cups snowboardcross in Aspen goud gewonnen. Mentel zegevierde op beide World Cups in Colorado, waar ze voor het eerst dit seizoen in actie kwam. De paralympisch kampioene werd drie maanden geleden opnieuw geopereerd aan een longtumor en maakte in de Verenigde Staten haar rentree. Vos (foto) won één gouden en een zilveren medaille. Lisa Bunschoten zorgde voor nog meer eremetaal voor Nederland: zilver en brons.

“Het is heerlijk om weer op te sneeuw te staan en met iedereen te rijden”, vertelde Mentel zaterdagmiddag (plaatselijke tijd) na afloop van de races. De paralympisch kampioene won een dag voor de World Cups in Aspen ook een NorAm Cup en werkte dus drie wedstrijddagen af. “Ik ben een beetje verkouden, maar fysiek voel ik me verder prima en ik ben blij dat ik hier alweer zo fit kan staan en de races zo heb afgesloten. Nu op naar Big White voor de volgende World Cups.”

Chris Vos staat daar uiteraard ook weer aan de start, nadat hij in Aspen een felle strijd leverde tegen de Amerikaan Mike Schultz. De eerste World Cup klopte de 17-jarige Noord-Hollander hem. Een dag later lukte dat de tweevoudig wereldkampioen niet. Vos: “Ik heb beide dagen heerlijk gereden, maar in de finale ging ik vandaag (zaterdag, red.) onderuit dus was het zilver. Je kan helaas niet alles hebben.”

Lisa Bunschoten liep de eerste World Cup naar eigen zeggen ‘te klooien met een bepaalde bocht’ en redde het net niet tot de finale: brons. Bunschoten: “Vandaag ging het gelukkig een stuk beter. In mijn eerste heat lag ik een klein beetje achter, maar kon ik mijn tegenstander in de tweede bocht gelukkig inhalen en won ik. In de finale trof ik Bibian. Daar kon ik niet van winnen, maar het was wel een goede run!”

Foto boven: Chris Vos door Natasja Vos
Foto onder: Lisa Bunschoten

Lisa Bunschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *