Home Forums Gear Snowboards en toebehoren Burton Blunt 2011 Wide ?

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  gielleke 13 jaren, 3 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #5065

    wessabee
    Bijdrager

    Hoi!

    Ik zal me even voorstellen, ik ben Wesley Swartz en ga nu sinds 3 jaar op wintersport.. Ik heb altijd spullen gehuurd maar nu wil ik toch echt mijn eigen setje gaan aanschaffen aangezien ik van plan ben om 2x per jaar te gaan en ook indoor wil gaan oefenen met Freestyle.

    Ik ga dit jaar met 3 vrienden op vakantie, en we zijn eigenlijk “Nieuw qua snowboard gear” dus ik hoop hier nog meer informatie te kunnen opdoen.

    Nu ik heel wat website’s heb door lopen spitten is het ongeveer duidelijk voor me geworden voor welke board ik moet gaan. Tenminste dat denk ik. Het board wat mijn aandacht trekt is de Burton Blunt 2011 Wide.Heeft iemand hier ervaring mee? Wat ik gelezen heb en gezien lijkt het mee een leuk board om mee te beginnen. Voor op de piste, maar ook in het funpark.. Voor het V-Rocker spreekt me erg aan.

    Dan komen we aan bij de lengte, ik zelf ben 1,78 en weeg 73 kilo met schoenmaat 44. Is het dan verstandig om de Wide versie te nemen en voor hoeveel cm moet ik gaan?

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen! Alvast bedankt voor de moeite..

    Groetjes Wesley

    Oja, en mocht iemand een Blunt in de aanbieding hebben laat het me even weten!

    #5066

    avoriazzz
    Bijdrager

    de blunt is idd een leuk board om het freestylen een beetje te leren, ik heb het board nog nooit onder mn voeten gehad, maar wel al het nodige over gelezen, omdat ik het eerst ook aan wilde schaffen, maar toen bestond rocker nog niet.

    kwa lengte denk ik dat je rond de 153 moet hebben. wide weet ik niet. ik heb schoenmaat 43 en ik heb geen wide. maar mn board is 156, maarjha dat is ook maar weer 3 cm, dus ik zou denken dat je in niet meteen een wide nodig zou hebben. maar kunnen de andere me hier ff bij helpen??

    ga anders ook eens kijken bij een boardshop. die lui kunnen je vaak in korte tijd beter advies geven dan dat hier in een hele week wordt gegeven, omdat ze je dan gewoon in real life ontmoeten en ze ook meer met hun ervaring in kunnen schatten hoe en wat, want wij hebben hier alleen woorden om ons advies op te baseren 😉
    ik hoop dat je hier wat aan hebt!

    #5088

    niels37
    Bijdrager

    hooii

    een wide is echt niet nodig, ik heb maat 46 (boots 47) en ik had wel wide nodig, ook voor freestyle is een klein board stukken beter, makkelijk draaien en wendbaar, wat avoriazzz al zij 153 is een goede maat. mocht je twijfelen of je een wide nodig heb, trek een paar boots uit de winkel pak een normaal board(dus geen wide) zet jezelf vast, en kijk of je boots ver (met ver bedoel ik + 7 cm) uitsteken vanaf je board, is dit het geval? neem een wide:P

    greetzz

    #5091

    marck
    Bijdrager

    wide word meestal pas aangeraden bij maten groter als 45.zover ik het weet

    #5097

    disco
    Bijdrager

    Jup, ik sta met mij 46 op een midwide (25,5cm waist). Dat is eigenlijk wel krap, maar echt hard carven doe ik toch niet, dus best te doen.
    Denk dat je met je 44 wel een gewoon boardje kan hebben.

    #5098

    gielleke
    Bijdrager

    Wide is niet alleen afhankelijk van je schoenmaat maar ook van de lengte van je board, ofwel de breedte. Ben je 1.65 met schoenmaat 44 zal je zeker een wide board nodig hebben. Ter vergelijking ik ben 1,74 en heb een Ride Machete van 155, schoenmaat 41 en dat is prima. Best kans dat je met de 153 en schoenmaat 44 beter uit bent met een Wide board.

    Laat je goed adviseren in een winkel.
    Ik heb zelf weinig ervaring met andere boards het enige wat ik kan zeggen is dat ik zeer tevreden ben over mijn Machete van 2009-2010. Zeer vergevingsgezind en ik ben hem gaan gebruiken na mijn eerste wintersport, nog steeds erg blij mee.

    Succes met de aankoop, vergeet overigens niet dat schoenen erg belangrijk zijn en dat je daar niet op bezuinigd, maar misschien heb je deze al.

    PS deze site helpt altijd wel met een keuze
    http://www.blue-tomato.com/nl/page.bto?page=guide&xc_app=app_snowboard&xc=on#$=&&_4i6

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.