Home Forums Gear Snowboards en toebehoren Rossignol District 2011… wat is dat? :dry:

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  kevinhoogendam 12 jaren, 8 maanden geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Auteur
    Berichten
  • #5825

    edeblaauw
    Bijdrager

    Goedenmiddag,

    Bij deze m’n eerste vraag. Ik heb afgelopen weekeinde een Rossignol District gekocht bij een zaak in Alblasserdam.
    De zaak werd aanbevolen door een kennis omdat ze er verstand van zaken zouden hebben. Nou viel dat even tegen… ๐Ÿ˜‰

    Persoonlijk ben ik op zoek naar een board waarmee ik de pistes op kan en waarbij ik lekker bochtjes kan maken zonder al te hoge snelheden te behalen. Ik ben al 2x eerder op wintersport geweest maar dan met ski’s. Uit ervaring weet ik dat ik niet echt fan ben van hoge snelheden… maak dan snel fouten. ๐Ÿ˜‰ Mijn ervaring met snowboarden is pas 1 hele dag in Bottrop en ik was gelijk verkocht!! ๐Ÿ™‚ Ik wil dit najaar met zo’n 10 strippenkaart op de rollerband les volgen zodat ik begin 2012 op wintersport kan in Oostenrijk. Uiteraard tussendoor ook nog oefenen op indoor pistes. ๐Ÿ˜‰

    Volgens de verkoper zouden er voor de door mij beschreven situatie 3 boards uit zijn collectie geschikt zijn:
    – Nitro Power blast
    – Rossignol District
    – Rossignol Circuit

    Volgens hem zaten er weinig tot geen verschillen tussen de boards en was het grootste verschil het uiterlijk. Nu leek me dat al sterk en na een beetje nalezen op de labels van de boards bleek er wel degelijk verschillen te zijn. Aangezien de verkoper beduidend interessanter vond om over de prijzen te praten dan vragen te beantwoorden ben ik samen met een maatje maar zelf aan de slag gegaan om het meest geschikte board eruit te kiezen.

    Uiteindelijk is het de Rossignol District geworden. Vandaag ben ik gaan googlen op zoek naar reviews over het board. Maar verder dan wat verkoop praatjes kom ik niet. ๐Ÿ™ Wat me wel opviel was dat in sommige “verkoop praatjes” het board word aangeduid als geschikt voor het park en in andere reviews wordt erover gepraat dat hij geschikt is voor pistes…… ik wil er natuurlijk gewoon mee de pistes op! ๐Ÿ™‚

    Heeft er iemand van jullie een idee waar dit board nou eigenlijk voor geschikt is? Als blijkt dat het board niet geschikt is kan ik het vast en zeker ruilen tegen een Circuit of een Nitro Power blast. Dus als 1 van deze 2 boards beter geschikt is voor een beginner op de pistes dan hoor ik dit graag! ๐Ÿ™‚

    Alvast bedankt voor de reacties! ๐Ÿ™‚

    #5826

    avoriazzz
    Bijdrager

    het board is gewoon goed voor een beginner.
    Beginner boards zijn heel flexibel zodat het draaien makkelijk gaat.
    Als je wat verder bent en sirieus de afweging maakt of je de hele winter het park in gaat of de hele winter poeder gaat zoeken, dan kom je idd bij specifieke boards. Freestyle boards zijn ook flexibele boards, daarom worden veel snowboards die een beetje flexibel zijn ook meteen als parkboard aangeboden. maak je geen zorgen, met je boardje kan je elke piste afkomen.

    Maar nu over je strippenkaart op de rollerbank. Ik wil die bedrijven niet kapot gaan maken ofzo, maar als je 5 lessen bij een indoor baan neemt, leer je 10x meer dan die 10 strippen op de rollerbank. op een rollerbank sta je niet op sneeuw en heb je niet met snelheid te maken, en dat zijn net de 2 belangrijke dingen als je wilt snowboarden + op een indoorbaan verveel je je veel minder snel.

    Tip als je je volgende board gaat kopen, ga gewoon naar een boardshop. die weten waar ze over praten. als je je bij die winkel waar je was niet op je gemak voelt, gewoon naar een andere winkel gaan.

    #5828

    kevinhoogendam
    Bijdrager

    Rollerbaan heb je inderdaad niet met voorwaarste snelheid te maken, dat is een klein nadeel. Een groot voordeel is de spiegel en je houding zal veel beter worden dan op een indoorbaan.

    Alle boards zijn geschikt om mee te doen wat jij wilt. Een 100% freestyle board kan ook bochtjes op de piste maken zonder al te veel snelheid, dat heb je namelijk zelf in de hand.

    #5829

    nincom
    Bijdrager

    WTF is een Nitro Power Blast? Ik verkoop nu al een tijdje snowboards maar heb van dit model nog NOOIT gehoord…

    Of bedoel je de Nitro Prime Blast?

    Wat ik nu zo snel op google het verschil vind tussen de Nitro Prime Blast, District en de Circuit, is de flex, de nitro heeft een flex van 3, de district een van 7 en de circuit vind ik niet meer dat die een nice and easy flex heeft.

    Hoe minder de flex is hoe meer fouten je board toe laat hoe makelijker je snowboarden gaat leren en tegenwoordig kan je ook nog kiezen tussen een rocker board (denk aan de onderkant van een schommel stoel), die boards maken het nog eens veel makkelijker om het snowboarden te leren.

    Dit alles hoeft niet te betekennen dat je het snowboarden niet zo snel zal leren maar het kan zijn dat je iets langer nodig heb.

    #5832

    edeblaauw
    Bijdrager

    Hahahaha, ja sorry bedoelde de nitro prime blast! ๐Ÿ˜‰
    Wel apart trouwens. Mij was verteld dat flexibelere boards (dus waar het getal hoger zou zijn) dat het daarop juist makkelijker te leren zou zijn dan op een stijver board. :-S Uit de reacties kan ik in ieder geval uit opmaken dat het board in ieder geval geschikt voor me is! ๐Ÿ™‚ Lessen op de rollerband heb ik specifiek voor gekozen omdat ik met het skien ook gewoon les en les op de rollerband heb gehad waarbij het laatste voor mij meer op leverde. ๐Ÿ™‚

    In ieder geval bedankt voor de info!!!! ๐Ÿ™‚ Kan ik mer een gerust hart as zondag naar Bottrop. ๐Ÿ˜‰

    #5833

    kevinhoogendam
    Bijdrager

    Hoe lager het getal hoe flexibeler het board is. Meeste merken werken met en 1-10 schaal en anders lijkt het erop. Want 1-5 met halve stappen is ook in feite 1-10 ๐Ÿ˜‰

    Voor een eerste snowboard moet je je niet te druk maken. Je kan niet gelijk weten wat je fijn vindt ๐Ÿ˜‰

    #5834

    nincom
    Bijdrager

    Precies! dat bedoel ik. Niet helemaal zo verwoord maar in snowboard taal is 1 slap en 10 super stijf.

    #5835

    edeblaauw
    Bijdrager

    Ah ok. Bedankt voor de info! ๐Ÿ™‚ Dus op m’n huidige board zou ik het dus beter kunnen leren dan op een Nitro Prime Blast vanwege dat m’n huidge board dus stijver is? De Nitro Prime Blast is dus meer voor de “niet-beginners” zou ik dan denken, gezien dat deze veel flexibeler is?

    #5838

    kevinhoogendam
    Bijdrager

    Ik ben begonnen met een 5/10 board en rij nu zo rond de 2/10 a 3/10. Naar mijn mening moet je gewoon een lekker afstraffend board kopen. Dan leer je echt snowboarden omdat je er dan voor moet werken.

    Je kan ook een slappe rocker kopen en dan hoef je weinig te doen, tot je dan opeens op een stijve camber komt te staan :p

    Niet te moeilijk doen en een eerste boardje gewoon kopen wat je leuk lijkt. Probeer ook wat testavonden mee te pakken om verschillende boards te rijden. Dan kom je er na een tijdje vanzelf achter wat je fijn vindt ๐Ÿ˜‰

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.