Home Forums Algemeen Tips & tricks Tips om beter te worden

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  dusky 10 jaren, 5 maanden geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #6024

  zeal
  Bijdrager

  Dag

  Ik heb 2 weken ervaring met snowboarden (eerste week lessen genomen). De techniek heb ik redelijk goed onder de knie, maar mijn grootste struikelblok is dat ik weinig snelheid durf nemen. Zodra het te snel gaat sla ik in paniek en ga ik helemaal afremmen, wat erg vermoeiend wordt na een tijdje.

  Ik ben op zoek naar tips om hierop te oefenen, anders dan “gewoon veel boarden aan het tempo dat jij fijn vindt”. Snap dat het sowieso geen slechte tip is maar ben iemand die graag doelgericht te werk gaat en snel vooruitgang boekt.

  Wat ik vorige keer zelf probeerde was om bv. 3 bochten na elkaar te nemen alvorens af te remmen en dan het aantal bochten te verhogen. Probleem daarmee was dat de snelheid zoveel afhangt van hoe groot mijn bochten zijn en dus niet echt een goede techniek om de snelheid geleidelijk aan op te drijven.

  Ook vooral op vlakke stukken viel het op hoeveel moeite ik hiermee heb. Mensen die technisch minder goed waren (tijdens de lessen) vlogen mij voorbij.

  Grtz

  #6025

  kevinhoogendam
  Bijdrager

  Veel snowboarden is het beste advies.

  Probeer je bochten steeds bergopwaarts te maken. Hierdoor raak je je snelheid kwijt voor je de volgende bocht maakt. Dat scheelt al heel veel.

  #6026

  avoriazzz
  Bijdrager

  maar als je in paniek raakt als je snelheid maakt, dan moet ik toch iets concluderen. Je techniek is nog niet goed genoeg of je vertrouwd je techniek niet. Waar ben je precies bang voor als je wat harder gaat? Ik neem aan vallen, maar heb je een blessure waardoor vallen iets ernstigs kan worden.

  De enige manier om te wennen aan iets is door het te ervaren. Je zult toch moeten proberen om gewoon iets harder te gaan.
  Probeer ook gedozeerd te remmen, dus niet meteen vol te remmen zodat je bijna stil staat, want dat kost zoals je zegt idd veel energie. Probeer lichte aanpassingen aan je snelheid te maken, zo leer je ook met snelheid omgaan en heb je een stuk betere feel wat je board doet bij bepaalde snelheden dan steeds vol te remmen.

  #6038

  jann
  Bijdrager

  stoere muziek opzetten werkt ook wel. Dan gaat je “rem” lekker los 😉

  #6039

  kevinhoogendam
  Bijdrager

  Dat zal helpen in dit geval XD

  #6500

  bizarre
  Bijdrager

  Mijn vriendin heeft hetzelfde probleem
  In oostenrijk nam ze ”Rescue” een homeopatisch ding dat volgens mij gewoon pure alcohol was en daar vlamde ze de beginners piste naar beneden.
  Dus een pintje drinken ?

  #6502

  kevinhoogendam
  Bijdrager

  Dat is dus net zo onverantwoord als drinken als je nog moet auto rijden.

  #6503

  bizarre
  Bijdrager

  Ik zei 1 pintje
  Geen vat B)

  #6506

  kevinhoogendam
  Bijdrager

  Alcohol omdat je anders niet durft. Dan moet je je echt afvragen van je eigen kunnen en wat je eraan kan doen.

  #6533

  dusky
  Bijdrager

  Erg dom inderdaad. Met snowboarden kun je alle motoriek die je in je hebt juist goed gebruiken. Dus dan moet je zeker niet gaan drinken. En bovendien heeft 1 biertje dan waarschijnlijk toch geen zin. En als dat wel zo is dan is het puur placebo effect.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.