Nicolien Sauerbreij neemt afscheid in finaleronde World Cup

Nicolien Sauerbreij heeft zich op de laatste World Cup van haar carrière geplaatst voor de finaleronde. In het Duitse Sudelfeld kwalificeerde ze zich in moeilijke omstandigheden – ijzige kou en dichte mist – als tiende op de parallelreuzenslalom. De top-16 gaat morgen de strijd aan om de medailles. Sauerbreij: “Ik ben blij dat het is gelukt, want dit is zoals het hoort. In de finale afsluiten.” 

“Dit is waar ik het hele seizoen al tegenaan liep te hikken”, vervolgde Sauerbreij na de kwalificaties. Op eerdere World Cups en het WK liep ze deze winter de finaleronde telkens mis. Tot drie keer toe eindigde ze als zeventiende, op slechts een paar honderdsten van het hoofdtoernooi. Sauerbreij: “Dat wordt op een gegeven moment heel irritant. Dus dit is zeker lekker. Nu heeft iedereen in het team weer een glimlach op zijn gezicht.”

In de achtste finale treft de oud-olympisch kampioene morgen direct de Oostenrijkse Julia Dujmovits (7e in kwalificaties). Zij is de regerend olympisch kampioene op de andere alpinesnowboarddiscipline, de parallelslalom. Op dat onderdeel greep Dujmovits op het WK vorige maand ook zilver. Sauerbreij: “Tegen haar racen wordt een aardige kluif. Het betekent dat ik vanaf de start vlijmscherp moet zijn en volle bak erin moet gaan.”

Wat dit uiteindelijk oplevert, zal volgens de 35-jarige Amsterdamse vanzelf blijken. “Ik ga mezelf geen resultaat als doel stellen. Het belangrijkste is dat ik straks alles gegeven heb. Dan kan ik het met een goed gevoel afsluiten.”

De finaleronde begint morgen om 10.00 uur. Vanaf 11.00 uur zendt het Duitse ZDF een verslag uit van de World Cup in Sudelfeld. Op Eurosport 2 is vanaf 12.15 uur een samenvatting te zien. Michelle Dekker komt in de finaleronde niet in actie. Zij werd in de kwalificaties uitgeschakeld (33e). 

WK selectie aangepast skiën en parasnowboarden bekend
Anna Jochemsen en Thomas Mulder zijn door de Nederlandse Ski Vereniging geselecteerd voor deelname aan het WK aangepast skiën in het Canadese Panorama (28 februari t/m 10 maart). Bij het WK parasnowboarden (23 t/m 28 februari) staan Bibian Mentel, Chris Vos, Lisa Bunchoten en Bas Dirks aan de start. Meer informatie is te vinden in dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *