Rocco van Straten alsnog 3e bij WK snowboard

De Nederlandse snowboarder Rocco van Straten heeft op het onderdeel Big Air alsnog een bronzen WK medaille toegewezen gekregen. De Canadees Zachary Stone die in Januari 2e werd op het WK Big Air,  is uit de ranglijst geschrapt na een dopingtest waarbij cannabis gebruik werd vastgesteld en is 1 jaar geschorst. Zachary Stone heeft inmiddels persoonlijk toegeven en de toenemende geruchtenstroom rondom een positieve dopingtest van Stone blijken gegrond te zijn. Morgen zal de F.I.S. de schorsing van Stone officieel bekrachtigen. 

 

Voor een 6.000 man tellend publiek in de overdekte sportarena Palau Sant Jordi in Barcelona werd de uitstekend uitgevoerde sprong van Rocco van Straten, een Backside 1080 Double Cork (een mix van 3 volle horizontale en 2 verticale rotaties) op 15 januari 2011 al bekroond met een 4e plaats, maar blijkt nu dus toch voldoende te zijn voor brons.  Het betekent voor van Straten zijn tweede internationale succes dit seizoen. In Februari wist van Straten al geschiedenis te schrijven door als eerste Nederlander een World Cup Big Air (Denver; USA) te winnen.

   

Tevens betekent de 3e plaats voor van Straten, de 2e WK snowboard medaille dit seizoen voor Nederland. Nicolien Sauerbreij behaalde op het onderdeel Parallel Slalom een zilveren medaille. 

 

Uitslag Wereld Kampioenschappen snowboard – Big Air 15 januari 2011; Barcelona; Spanje

 

1.      Petja Piiroinen- Finland

2.      Seppe Smits – Belgie

3.   3.      Rocco van Straten –  Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *