Dimi de Jong verovert Nederlandse titel op slopestyle

Dimi de Jong heeft zijn medailleverzameling in een dag uitgebreid met een gouden en een bronzen exemplaar. Op het NK snowboard & freeski in Laax, veroverde de 20-jarige Hagenaar ’s ochtends de Nederlandse titel op slopestyle. Amper 3 uur later haalde hij het brons op tijdens de snowboardcross. 
 
“Ik vind de snowboardcross heel leuk om te doen, dus vandaar dat ik ervoor heb gekozen meteen door te gaan met die wedstrijd”, vertelde De Jong. Daarbij moest hij alleen de specialisten Karel van Goor (goud) en Glenn de Blois (zilver) voor zich dulden.
Zelf is De Jong een freestylespecialist. Tijdens de Winterspelen van Sochi 2014 kwam hij uit op de halfpipe. Dit onderdeel kon wegens weersomstandigheden niet doorgaan op het NK. Tijdens de slopestyle bewees De Jong opnieuw dat hij ook op dit onderdeel ontzettend goed uit de voeten kan.
De Jong: “Ik heb lang niet specifiek op slopestyle getraind vanwege de Olympische Spelen en een blessure. Maar volgend seizoen wil ik wel graag weer slopestyle- én halfpipewedstrijden rijden. De afwisseling vind ik leuk.”
Achter De Jong legde de Noord-Hollander Joris Ouwerkerk beslag op het zilver. Ziggey van Bouwhorst pakte het brons. Bij de vrouwen ging het goud naar de 17-jarige Babs Barnhoorn uit Zoeterwoude. Zij hield Giulia Lach de Bere (zilver) en Isis van Turnhout achter zich.

Bell Berghuis verwijst Michelle Dekker naar zilver 
Snowboardcross-specialiste Bell Berghuis is er op het NK vandoor gegaan met de Nederlandse titel op haar discipline. Tijdens de finale hield ze onder meer alpinesnowboardster Michelle Dekker van het lijf. “Het was heel leuk om samen te racen”, vertelde Berghuis nadat ze het goud had opgehaald.
Eerder in de week stonden de twee olympiërs nog tegenover elkaar in de halve finale van het NK parallelslalom. Dit is Dekkers specialiteit en zij pakte toen de overwinning. Waarna ze het voornemen uitsprak om het Berghuis op de snowboardcross moeilijk te gaan maken. Haar concurrente liet zich dat alleen niet gebeuren. Berghuis pakte vanaf de start meteen de leiding en gaf die niet meer uit handen. Anouk Reumers veroverde het brons.

Karel van Goor wint titel na nek-aan-nekrace 
Bij de mannen op de snowboardcross maakten Karel van Goor en Glenn de Blois er een ware nek-aan-nekrace van. Om de beurt gingen ze aan de leiding en uiteindelijk was het Van Goor die zijn trainingsmaat en concurrent nipt voor kon blijven. “Het was een ontzettende leuke race”, vertelde de winnaar. “Wij zijn heel erg aan elkaar gewaagd en hadden ons board expres op dezelfde manier gewaxed. Vorig jaar won Glenn, nu ik. En daar ben ik natuurlijk heel blij om.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *