Brons voor Cheryl Maas op US Open

Het kan niet op voor Cheryl Maas, vorige week won ze de X-games Oslo big air wedstrijd en nu pakt ze brons op de US Open in Amerika. In een kleine week is het hele seizoen eigenlijk al geslaagd!

Jamie Anderson pakte voor haar landgenote Karly Shorr goud. Cheryl kwam na de twee Amerikaanse als derde uit de bus. Weten hoe? Bekijk hieronder de video om te zien hoe Jamie Anderson haar titel verdedigt en zie Cheryl Maas uitkomen voor Noorwegen.

Jamie Anderson defends her title during women’s slopestyle finals, taking first at the 2016 Burton US Open. Watch all the highlights right here, and tune in to watch men’s finals right now live: www.burtonusopen.com

Geplaatst door TransWorld SNOWboarding Magazine op vrijdag 4 maart 2016

1. JAMIE ANDERSON (US) 86.85
2. KARLY SHORR (US) 80.40
3. CHERYL MAAS (NL) 76.35
4. KLAUDIA MEDLOVA (SK) 71.50
5. KATIE ORMEROD (GB) 68.20
6. SINA CANDRIAN (CH) 63.15
7. JESSIKA JENSON (US) 59.90
8. HAILEY LANGLAND (US) 56.05
9. MIYABI ONITSUKA (JP) 54.75
10. SPENCER O’BRIEN (CA) 49.05

Persbericht Nederlandse Ski Vereniging:
Na het waanzinnige succes vorige week op de big air tijdens de X Games in Oslo zette snowboardster Cheryl Maas ook op de prestigieuze Burton US Open in Vail vandaag twee goede runs neer. Op het onderdeel slopestyle leverde een waanzinnige backside 900 (2,5 rotatie) haar de meeste punten op. Ze pakte het brons met 76,35 punten. Jamie Anderson ging er met 86,85 punten met het goud vandoor. De Amerikaanse Karly Shorr veroverde zilver (80,40).

“De Burton US Open is een van de leukste evenementen van het jaar. Ik wilde voor mezelf een goede run neerzetten tussen al deze talentvolle meiden. Dat is gelukt en geeft me een onwijs goed gevoel”, aldus Maas. Hetgeen mede voortkwam uit het feit dat de trainingen door het slechte weer moeizaam verliepen. “Ik had deze uitslag niet verwacht na de problemen eerder deze week, ik ben meer dan tevreden!”

Met het oog op het WSF WK snowboarden van 12 tot en met 15 maart in het Chinese Yabuli is het bovendien nog een reden voor extra vertrouwen. Maas komt daar op zowel de big air als de slopestyle in actie en geldt op beide onderdelen als grote kanshebber op eremetaal.

1 reactie

  1. Duh

    Geplaatst op 4 maart 2016 op 22:08

    Ze woont toch in Noorwegen, dus klopt gewoon..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *