10 vetste snowboardprints van het jaar

Ieder jaar komt elk merk weer met een dikke vette collectie snowboards. De prints van het ene merk zijn nog mooier als van het andere. Daarom kiezen we aan het begin van deze winter een aantal snowboards uit op uiterlijk! Hieronder vind je 10 snowboards die wij mooi vinden. Misschien vind jij het het wel helemaal niks, maar laat dan weten wat jij mist in het rijtje.

Capita Peter Line Rainbow 153
In de jaren negentig was Forum hét snowboardmerk. De “Forum 8” is misschien wel het beste snowboard team ooit en dat alles gebeurde onder leiding van Peter Line. En juist Peter Line bracht halverwege de Division 23 als pro model, flets rozemet een regenboogje.. 10 jaar later bracht het inmiddels opgeheven Forum zelf nog een re-issue uit en deze winter heeft Capita een limited edition Peter Line Rainbow snowboard. Eigenlijk jammer van de extra prints op de topsheet, maar de roze base met regenboog maakt heel veel goed!
Capita Peter Line Rainbow

Burton Throwback
Vorig seizoen kwam Burton aan het einde van het seizoen met een super exclusief Burton Throwback snowboard. Achteraf niet zo exclusief, want dit jaar is het weer in de collectie opgenomen, met dezelfde Burton Performer print op hout! De Burton Throwback is eigenlijk niks meer dan een snowboard van jaren geleden: een deck, grip en een touwtje bij de nose. Het snowboard is in 1 meter of 130 cm verkrijgbaar en bedoeld voor spielerij, bij voorkeur in wat poeder, want staalkanten zitten er niet op.
Burton Throwback

Signal Mr. Fun
Net als de Burton Throwback is de Signal een snowboard met een touwtje. Of eigenlijk is het meer een skateboard zonder wielen. Het is namelijk een 7-ply deck, gemaakt als onderdeel van het ETT programma van Signal waarin ze allerlei rare boards bouwen.  Check hier de hele aflevering om te zien hoe de Mr Fun wordt gemaakt.
Signal Mr. Fun

Ride Kink
Soms vind je iets gewoon tof om te zien en zo is het ook met de Ride Kink.  Het artwork van Sean Cliver toont een schijtende kerel en wij vonden het wel wat. In andere lengtes is er een gangster kat, maar die is wat ons betreft veel minder vet. Keep on truckin’!
Ride Kink

Bataleon Global Warmer ESOW
Nog een print die je gewoon direct mooi (of niet) vind. Deze Bataleon Global Warmer is een limited edition voor Japan met een print van de Japanse artiest ESOW. Behoorlijk exclusief, want alleen verkrijgbaar in Japan en 30x te koop via de Bataleon website.. Bataleon GW ESOW

Dinosaurs Will Die Bogart Snowboard
Dinosaurs Will Die (DWD) is zo’n snowboard merk wat al jaaaaren meegaat en eigenlijk alleen bekend is bij core snowboarders. Misschien maar goed ook, want daardoor zie je Henk de Buurman in zijn Wed’ze pakje niet op dit gruwelijk vette board naar beneden stuntelen. De Chessire kat op zijn bizarst met een derde oog, lekker fel en dat mag ook wel.
DWD Bogart

Gnu Ladies Choice
Het bewijs dat vrouwen boards ook zonder bloemetjes en pastelroze gemaakt kunnen worden! Supervette print en toch een echt damesboard. Wat kunnen we er nog meer over zeggen dan thanks Sarah King voor deze mooie print. Gnu Ladies Choice

Nitro Anna Gasser Pro Model
Of je gaat natuurlijk wél voor pastelroze en maakt er toch wat cools van. Deze kittykats hebben natuurlijk wel een erg hoog “ach gossie…” gehalte, maar een geslaagde print vinden wij. Enig nadeel is natuurlijk wel dat Anna Gasser onze eigen Cheryl Maas bij Nitro heeft verdreven qua dames pro model (ook al zal Nitro het vast anders zien).
Nitro Anna Gasser
 

Arbor Relapse Heritage
Eigenlijk zouden we de hele Arbor Heritage serie willen toevoegen, want de klassieke houtprint en tekst op de base is in de hele lijn doorgevoerd. Het ziet er classic uit en als jij er eentje op de kop weet te tikken heb je nog iets bijzonders in huis ook! Van ieder model zijn er namelijk maar 95 gemaakt met deze Heritage print.
Arbor Heritage Relapse

Jones Hovercraft Split
Als laatste een voor de hikers, de Jones Hovercraft Split is het enige splitboard tussen deze 10. Hij sluit aan bij de Arbor Heritage serie met een vergelijkbare houtprint topsheet. Natuurlijk een lekkere eco-feel hierdoor en je krijgt bij het zien van de print en shape meteen zin om poeder te gaan zoeken!
Jones Hovercraft Split

Dat waren er 10, maar er zijn natuurlijk nog veel meer vette prints en shapes. Daarom nog 1 eervolle vermelding voor alle Jamie Lynn prints bij Lib Tech, maar omdat die  al jaren in dezelfde stijl te koop zijn hebben we die niet opgenomen. Zit bij deze 10 boards niet iets wat jij mooi vind? Of wil je juist een print die hier op  lijkt op een van jou boards? Verschillende merken, waaronder Signal en Lib Tech, bieden je de optie om zelf een board samen te stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *