Babs Barnhoorn wint Europacup

Afgelopen weekend was er op de Seiser Alm in Italië de Europa Cup genaamd de Seiser Alm Snowpark Hero. Op zowel de zaterdag als de zondag waren Babs Barnhoorn en Giulia Lach de Bere bij de vrouwen aanwezig. Op zaterdag werden ze 4e (Babs) en 9e (Giulia), op zondag werd Giulia zesde en stond Babs Barnhoorn op de hoogste trede van het podium.

Uitslag zondag:
1. Babs Barnhoorn (NED)
2. Katerina Vojackova (CZE)
3. Margherita Meneghetti (ITA)
6. Giulia Lach de Bere (NED)

Persbericht NSkiV:
Babs Barnhoorn heeft dit weekeinde in Seiser Alm een Europa Cup slopestyle op haar naam geschreven. De 18-jarige snowboardster eindigde zaterdag nog als vierde. Een dag later hield ze iedereen achter zich. Babs: “De weersomstandigheden waren supergoed en ik landde de run die ik wilde doen, dus daar ben ik heel blij mee.”

In het Italiaanse funpark scoorde ze 87,50 punten met haar beste run (50-50 180 out op boxrail, cab 540 op eerste schans, bs 360 op tweede schans, method op derde schans en fs nose op laatste rail). Achter het Nederlandse talent eindigde de Tsjechische Katerina Vojackova als tweede (76,00). De Italiaanse Margherita Meneghetti pakte brons (69,90). De Nederlandse Giulia Lach de Bere was ook van de partij eindigde als zesde (39,70) en een dag eerder als negende. 

Voor Babs was het pas haar tweede grote wedstrijd dit seizoen. “Er zijn nu eenmaal weinig wedstrijden in Europa. Omdat ik 18 ben geworden, mag ik niet meer meedoen aan de World Rookie Tour. Daarom heb ik dit seizoen voorlopig alleen nog de NK snowboarden in Laax gepland staan. Maar ik probeer wel veel in de bergen te zijn om te trainen.”

In combinatie met haar school – ze doet eindexamen 6 VWO – vergt het wel wat improvisatie. Maar deze periode kan ze in de sneeuw doorbrengen. Babs: “Van Seiser Alm ben ik doorgereisd naar Absolut Park in Flachauwinkl. Daar train ik de komende twee weken mee met het Rookie Team.”

“Mijn doel voor de komende tijd is natuurlijk om nieuwe dingen te leren, maar vooral om de tricks die ik kan ook op grotere schansen te rijden. Wat mijn beste trick is op dit moment? Dat is een cab 540, die gaat goed. In Seiser Alm deed ik hem dus en daar reed ik de grote kickerlijn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *