Cheryl Maas 4e bij Dew Tour slopestyle

Dit weekend is de eerste grote snowboardwedstrijd van het seizoen aan de gang, de Dew Tour in Breckenridge. De eerste snowboard finale was gisteren de slopestyle finale voor dames en Nederlands trots Cheryl Maas belande nét naast het podium: vierde.

In de kwalificatie ging Cheryl nog hard onderuit en daardoor was ze achteraf toch tevreden met haar vierde plek. “Natuurlijk was het gaaf geweest om het podium te halen, maar hier ben ik ook superblij mee. Alle grote namen waren er en het niveau lag heel hoog” geeft zij aan. “Een paar jaar geleden heb ik hier een hele zware knieblessure opgelopen. Nu was het ’s ochtend in de training weer heel mistig en er stond heel veel wind. Ik viel een keer hard op mijn rug en was er toen behoorlijk klaar mee. Maar vlak voor de finale brak gelukkig de zon door. Ik ben blij dat ik die tweede run zo heb kunnen neerzetten. Dit is zeker een mooi begin van het seizoen.”

Ze heef took niet de minste snowboarders voor zich, Anna Gasser won net voor Spencer O’Brien. Check hieronder de top 6:

1. Anna Gasser, 91.20
2. Spencer O’Brien, 86.60
3. Hailey Langland, 85.60
4. Cheryl Maas, 82.40
5. Katie Ormerod, 75.00
6. Klaudia Medlova, 73.60

Run Cheryl Maas:
Rails: Switch bs to normal, 50-50 naar fs boardslide, 50-50 en fs boardslide to fakie.
Kickers: bs 720, fs 360 tail, switch backside 540 tail en bs 900 melon.

Overigens maakte Sebbe de Buck nog kans op een plaats in de finale bij de heren. Hij kwalificeerde zich als 15e in de semi-finals en reed met de nummers 10 t/m 20 voor een finale plaats. Helaas kwam hij hierin tekort. Seppe Smits haalde de cut niet, hij eindigde als 22e en ook Lorenzo Peeters wist niet in de finales te komen.

Op halfpipe gebied komen de Nederlanders en Belgen überhaupt niet in aanmerking voor finale plaatsen, dus tot zover de Benelux inbreng in de Dew Tour. Check hieronder nog de highlights van de vrouwen slopestyle wedstrijd met Cheryl vanaf 0:39.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *