Uitslag BK freeride

Waar het NK Freeride vorige week nog afgelast werd i.v.m. slecht weer, kon het BK freeride wel door gaan! In Avoriaz werd voor de derde keer gestreden om de titel Belgisch Kampioen freeride. Initiatiefnemers van het “Sportlife presents GoPro BK Freeride snowboarden”, Snowbite en Stoked Boardshop kozen dit jaar voor een technisch en veelzijdig parkoers volgeladen met drops, bomen en pillow lines.

Wat normaal gezien woensdag had moeten doorgaan, werd wegens een grote lading extra sneeuw uitgesteld naar vrijdag, en of dat een goeie keuze was. Meer dan 70 cm verse poeder viel uit de hemel in Avoriaz de afgelopen 2 dagen. De deelnemers werden dan ook wakker onder een dik sneeuwtapijt vergezeld door een stralende zon. Na ontbijtje en briefing gingen de snowboarders op pad voor een korte maar pittige hike naar het vertrekpunt. 3 professionele Freeride World Tour juryleden van de Evolution 2 omkaderden het evenement en zorgden dat er een helikopter stand by stond, met lawinegevaar 3 opt 5 liet de organisatie dan ook niets aan het toeval over. Topfavoriet en meervoudig Belgisch Kampioen Koen Goris was out door blessure en kon zijn titels dus niet verdedigen maar dat maakte de strijd niet minder spannend.

Tijs Gerritsen toonde gewaagde backflips en creatieve lijnen. Zo nam hij de eerste plaats in beslag. Arne Broekaert, eveneens een machine als het gaat om spins en flips maar ook een mooie flow heeft in de poeder kaapte het zilver weg en Alessandro Hendrickx vervolledigt het podium. Bij de vrouwen nam Belgisch kampioene freeride 2014 Karlien Abbeel het op tegen de kampioene van 2015 Jasmijn Hanegraef. Iedereen ripte de beroemde Pointe de Vorlaz flank aan flarden. Ook bij de vrouwen was het dus een fantastisch mooie maar faire battle. Jasmijn Hanegraef mag goud tussen de tanden steken, Karlien Abbeel neemt zilver mee naar huis terwijl Line Vanovenberghe als één van de jongste snowboardsters een verdienstelijke bronzen plak draagt.

Uitslag heren:
1. Tijs Gerritsen
2. Arne Broekaert
3. Alessandro Hendrickx

Uitslag dames
1. Jasmijn Hanegraef
2. Karlien Abbeel
3. Line Vanovenberghe

Bron: Sneeuwsport Vlaanderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *