Capita bestaat 15 jaar *Mothership update*

Capita is inmiddels een bekend snowboard merk, maar bestaat pas 15 jaar en is eigenlijk al 15 jaar core. Op zijn 26e startte Blue Montgomery zijn eigen snowboardmerkje in zijn garage in West Seattle en heeft het bedrijf in 15 jaar tijd uit weten te bouwen tot een van de mooiste snowboard merken van de wereld. Heel wat helden reden vroeger voor Capita, zoals Seth Huot, TJ Schneider en Travis Parker. Maar ook nu is het team met o.a. Kazu Kokubo, Scott Stevens, Dan Brisse, Jess Kimura en Dylan Gamache lekker divers en supersterk.

Capita is een merk van snowboarders, door snowboarders, voor snowboarders. Dat is knap, want 3 jaar geleden heeft het bedrijf een van de grootste snowboard fabrieken van de wereld gekocht: de voormalige fabriek van Elan in Furnitz (Oostenrijk). Hier werden de boards van het merk al geperst, maar nu gaat dit compleet in eigen beheer. Elan maakte ook boards voor heel veel andere merken zoals Arbor, Bataleon, Dinosaurs Will Die, Lobster en Rome.

Capita heeft hierna flink in geïnvesteerd, want er kwam een compleet nieuwe fabriek in Feistritz a.d. Gail: The Mothership. Op 28.000m2 staat een moderne CO2 neutrale.snowboard fabriek. Daarnaast is er een groot R&D centrum én is er een test-piste van 1,2 km lang. Een soort über-versie van DC Mountainlab, met een fabriek naast de piste! Hiermee is Capita een van de weinige merken die alles in-house kunnen testen en ontwikkelen. Eigenlijk zijn alleen Mervin (Gnu en Lib-tech), Burton, Signal en Endeavor merken die ook alles zelf in handen hebben.

Maar genoeg gelezen, tijd om te zien hoe Capita het zelf verteld. Blue Montgomery, Tyler Lepore, Seth Huot, Corey Smith, TJ Schneider, Brandon Cocard, Jess Kimura en Scott Stevens vertellen het CAPiTA verhaal in 14 minuten: 15 years in 14 minutes.

*Mothership update*
Capita dropt een paar dagen een nieuwe video: The Mothership Connection. Check hier alles over de nieuwe fabriek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *