Charlotte van Gils interview

Misschien ken je er wel of niet maar Charlotte van Gils kan behoorlijk veel op haar snowboard. Charlotte is een stoere chick die niet bang lijkt te zijn en gewoon door gaat. Ze zit nu voor een seizoen in de States met haar vriend Robbie. Tijdens haar seizoen is ze eerste geworden tijdens de Aspen Open. Props voor deze stoere chick die ik lastig heb gevallen met een aantal vragen!

Hoe is het en waar ben je precies?
Met mij is alles goed, dankje! Ik zit op dit moment in Breckenridge, Colorado

Hoelang zit je nu ongeveer in Breck?
Ik ben dit jaar begin oktober naar Breck gegaan. Ik heb hier kunnen rijden vanaf oktober tot aan begin december. Ik ben toen voor 7 weken in Europa geweest en ben sinds eind januari terug in Breck. Ik blijf hier tot eind april. Tussendoor nog een weekje naar Aspen geweest begin februari met Robbie en Joris Nijdeken en er staat nog een trip naar Mammoth in de planning eind maart.

Ik heb begrepen dat je vriend Amerikaans is en in Breck woont. Je kunt dus daar lekker inwonen of niet?
Niet helemaal. Hij is inderdaad Amerikaans maar we hebben hier samen een appartement. Omdat hij afgelopen zomer 3 maanden in Europa was heeft hij zijn huis in Breck opgegeven. Het was te duur om aan te houden voor de zomer. Toen hij terug ging naar Colorado heeft hij 2 maanden bij mensen op de bank gecrashed en hebben we vervolgens samen een appartement gehuurd voor deze winter.

Hij is net als jij een fanatieke snowboarder toch? dus je kunt elkaarlekker pushen om tricks te oefenen?
Zeker weten. Als ik hem een underflip 7 zie doen, 1st try dan, weet ik dat ik toch minstens een frontside 3 moet doen. Hij motiveert me om nieuwe tricks te proberen en omdat hij een ontzettende perfectionist is ben ik ook meer gaan letten op “stomped” landingen en grabs.Jammer genoeg is hij 3 weken geleden tekort gekomen op een jump en heeft hierbij zijn kruisband en meniscus gescheurd. Hij is intussen geopereerd maar kan pas over 6 maanden weer shredden.

Met welke tricks ben jij vooral bezig om goed onder de knie te krijgen?
Frontside spins gaan op dit moment erg goed. Ik heb intussen een paar Frontside 9’s kunnen landen. Ik wil deze graag onlock hebben en zou het heel vet vinden om een frontside 10 te doen!Daarnaast wil ik backside 7 onlock, backside rodeo met style en cab 5 op de parklane (mediumpark) kickers.

Wat snowboardend Nederland niet weet is dat je tijdens de Aspen Open eerste bent geworden. Gefeliciteerd trouwens!Hoe was dat?
Aspen open was vet! We hebben ontzettend geluk gehad met het weer, elke dag bluebird en warm. De course was best moeilijk om doorheen te komen. De Aspen open was een week na de x games en de wedstrijd was op dezelfde slopecourse als de X-GamesWe zaten in een hotel 100 meter van de lift af en konden vanaf ons balkon mensen door het park en de pipe zien gaan. Ik was daar met Robbie en Joris en er waren best veel locals vanuit Breck. Het was een heel toffe week zeker met die 1500 dollar cheque als afsluiter!

Hoe was de concurrentie?
Het leek best heftig toen ik de startlist zag. Er waren15 chicks waarvan ik van een aantal wist dat ze toch best een grote trukendoos hadden. Uiteindelijk zijn er 9 chicks afgehaakt omdat ze niet door de course heen konden komen of geblesseerd raakte tijdens de practice.

Heb je verder nog aan andere wedstrijden meegedaan?
Geen wedstrijden in de States. Ik heb mee gedaan aan de Roxy Chickenjam in Kaprun en de Burton European open in Laax.

Wat is je planning? Blijf je nog even en wat ga je daarna doen?
Komende 3 weken nog in Breck riden. En dan een weekje naar Mammoth voor de Roxy Chickenjam. De week na de Chickenjam is womens superpark in Mammoth. Als ik het park in mag dan blijf ik iets langer in California.

Toevallig nog op summercamp?
Summercamp staat dit jaar zeker weten op de planning. Ik moet komende zomer wel echt keihard aan de bak voor school dus ik denk dit jaar maar voor 1 week.

Hoe financier je dat allemaal?
Toen ik vorig jaar een kop koffie ging drinken in de Mac Donalds heb ik mijn mond verbrand. Ik heb ze aangeklaagd. Uiteindelijk hebben ze me $22.000 betaald om de aanklacht in te trekken. Net genoeg om dit seizoen door te komen;)

Wie zijn er op dit moment je sponsors?
K2, Arc’teryx en POC

De meeste riders hebben wel een voorbeeld? Wie is jou voorbeeld? en waarom?
Cheryl maas blijft een voorbeeld voor me omdat ze het vrouwen snowboarden naar een nieuw level heeft gebracht! Op dit moment is mijn grootste voorbeeld Sarka Panchochova. Deze Chick uit Tsjechië spint 720’s 4 kanten op!

Wat vind je van het niveau in Nederland? Welke riders horen tot jou favoriet?
Ik vind het niveau in Nederland bizar hoog voor een land waar geen bergen te vinden zijn. Zeker als je kijkt naar Dolf van der Wal, Dimi de Jong en Steve Krijbolder die afgelopen seizoen bewezen hebben tussen alle topriders van de wereld mee te komen. Mijn favoriete riders uit Nederland zijn toch Denny Spaargaren en Martijn Holling. Gasten die niet de mogelijkheid hebben gehad hele seizoenen in de sneeuw te zitten, maar bijna elke dag in Snowplanet te vinden zijn en daar de meest stylische tricks doen.

Het is jammer dat er nog weinig meisjes goed zijn of niet durven. Heb je misschien iets te zeggen tegen meiden die ook goed willen worden?
Geloof in jezelf en onderschat jezelf vooral niet! Ik heb gemerkt dat ik eigenlijk meer kon met snowboarden dan ik eigenlijk dacht. Je moet tricks gewoon proberen en er niet er teveel over nadenken. Ik denk dat de voornaamste reden voor het grote verschil in niveau tussen jongens en meisjes angst is. Ik heb gemerkt dat hoe vaker je valt hoe minder bang je word om te vallen. Houd het wel veilig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *