Interview: Koos Hendriks, de oprichter en eigenaar van SnowWorld

Koos Hendriks, de oprichter en eigenaar van SnowWorld vertelt: 25 jaar SnowWorld, 15 jaar Zoetermeer en 10 jaar Landgraaf.

Kunt u in het kort iets over uzelf vertellen?
Ik ben een nieuwsgierig persoon, ik heb ambitie en iedere dag is weer een uitdaging. Mede door deze eigenschappen zie ik werk niet als werk; ik vind het heerlijk om mij iedere dag in te zetten voor mijn bedrijf.  Ik richt mij met SnowWorld op kwaliteit en gastvrijheid. Voor mij zijn er geen kleine dingen, ieder detail is belangrijk.

Welke herinnering is u sinds de oprichting van SnowWorld het meest bijgebleven?
De herinnering die mij het meest is bijgebleven is SnowWorlds eerste keer FIS Worldcup die wereldwijd op televisie werd uitgezonden. Daarnaast herinner ik mij erg goed de onwaarschijnlijke weerstanden die we al hebben overwonnen in “vergunningenland”. We zijn nu al ruim vijf jaar bezig met de vergunningen voor de vierde baan in Zoetermeer en in mei 2012 gaan we (als alles voorspoedig verloopt) bouwen.

Dit jaar viert u 25 jaar SnowWorld. Waar bent u het meest trots op?
Ik ben trots op het feit dat miljoenen mensen SnowWorld bezoeken. Zij komen met een bepaald verwachtingspatroon en gaan met een tevreden gevoel weer naar huis. Dat is waar ik het voor doe!

Wat zijn uw toekomstplannen met SnowWorld?
De SnowWorld-vestigingen in Nederland blijven eruit zien in de basis zoals ze nu zijn, maar dan met extra activiteiten die passen bij de wintersportbeleving. Je kunt hierbij denken aan een klimpark of rodelbaan. In Zoetermeer wordt zoals bij veel lezers al bekend is, baan vier gerealiseerd. De bouw hiervan start in 2012. Naast de vierde baan in Zoetermeer zijn er plannen voor een baan in Parijs. Deze baan wordt de grootste ter wereld en zal voorzien worden van een hotel en fitness. De bouw start ook in 2012. Tevens zijn er plannen om een baan in Barcelona te gaan bouwen. De bouw van deze baan start een jaar later, in 2013.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *