Cheryl Maas wint X games Oslo

Cheryl Maas heeft weer een impressive titel aan haar ere-lijst toegevoegd: goud op de big air tijdens de X-games in Oslo. Een dikke backside 9 bracht haar tot 91.33 punten en dat alles met haar Noorse vrouw en 2 kids in het publiek. Supervet, gefeliciteerd Cheryl! Check hieronder haar winnende sprong.

Persbericht NSkiV over Cheryl Maas’ X-games winst:
Cheryl Maas heeft voor een enorme sensatie gezorgd op de X Games in Oslo. De Nederlandse freestyle snowboardster die met haar gezin in Oslo woont, won voor ‘thuispubliek’ het goud op de big air. Daarmee werd een droom werkelijkheid. Maas: “Het is altijd mijn grote doel geweest om een keer de X Games te winnen. Ik ben hier zó blij mee.”

Maas deed al tien keer eerder mee aan de X Games, onder andere in Aspen en Tignes, maar nog nooit eerder stond ze op het podium. Met haar overwinning schreef ze bovendien geschiedenis, want geen enkele andere Nederlandse vrouw lukte het om ooit de X Games (ook wel de Olympische Spelen van de extreme sporten) op haar naam te schrijven.

In Oslo werd een ander format gehanteerd dan tijdens de FIS World Cups op deze nieuwe olympische discipline. De riders kregen twee runs op de megaschans, waarvan de beste telde. Onder toeziend oog van haar Noorse echtgenote en kinderen zette Maas een backside 900 (2,5 rotatie) neer. Daarmee stond het selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging vierde (79,00).

In haar tweede poging deed ze dezelfde sprong, maar nu nog hoger en beter uitgevoerd. Dat leverde de geboren Brabantse 91,33 punten op. Alle andere deelneemsters, onder wie olympisch slopestylekampioene Jamie Anderson (6e), beten zich daar op stuk. Zilver was er voor de Nieuw Zeelandse Christy Prior (84,00), de Noorse Kjersti Oestgaard Buaas veroverde brons (81,00).

“Dit betekent alles vooer me. In de trainingen ging het de hele week al goed en de schans was top gebouwd. Maar ik heb wel vaker gehad dat de trainingen goed gingen en de wedstrijd niet. Soms moet het ook gewoon mee zitten”, vervolgde Maas nadat ze haar twee dochtertjes een knuffel had gegeven.

“Mijn oudste dochter Lara is nu vier jaar en die begrijpt het een beetje. Dat is superleuk. Ze vroeg: ‘Mama heb jij nou gewonnen en de beste sprong gedaan?’ Helaas kan ik het verder niet samen met ze vieren, want ik logeer in een hotel zodat ik morgenochtend vroeg naar Amerika kan vliegen voor de volgende wedstrijd. Maar dit betekent alles voor me. Om hier te winnen met mijn meisjes en mijn vrouw in het publiek is echt geweldig.”

Cheryl Maas wint X-games Oslo

Cheryl Maas pakt het goud bij de X-games Oslo big air

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *