BK snowboard 2016

Snowjam, oftewel het Belgisch Kampioenschap snowboard (en ski) staat op de planning van 4 t/m 7 april 2016. De hele week is er de Snowjam (vanaf 2 april) met verschillende activiteiten in het Franse Les Deux Alpes. Sinds is dit de vaste locatie van de Snowjam met feestjes en natuurlijk de wedstrijden.

Vorig jaar wonnen Sebbe De Buck en Loranne Smans de overall titel bij het snowboarden, nu is het aan jou om Belgisch Kampioen snowboarden 2016 te worden. Voor meer info zie: Snowjam.be of de website van Sneeuwsport Vlaanderen. Hieronder een korte terugblik op de Snowjam 2015.

Info over de Snowjam:
Ook in 2016 trekken we met het grootste snowevent van de Benelux weer naar het buitengewoon fraaie Les 2 Alpes. Overdag tonen de riders het beste van zichzelf in de disciplines big air, half pipe, cross en slopestyle om zich tot Belgisch kampioen freestyle ski en snowboard te kronen. Vanaf de late namiddag transformeert een indrukwekkende line-up Les 2 Alpes in een niet te missen bergfestival.

Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden werd voor het eerst onder de vlag van de federatie georganiseerd in Val Thorens, in 2001. Daarvoor was de organisatie in handen van de “Belgian Snowboard Federation”. De eerste editie telde een 30tal deelnemers, in cross en big air.

Na twee jaar Val Thorens verhuisde het event naar Les 2 Alpes en werd de event partner “Snowmadness” vervangen door “Snowjam”. De line up van artiesten werd steeds indrukwekkender en het aanbod aan disciplines groeide. Snowjam & The Belgian Open vindt jaarlijks plaats tijdens de tweede week van de Paasvakantie. Voor de meeste freestylers is het de ideale seizoensafsluiter in de bergen, met stevige party’s en wedstrijden in cross, big air, half pipe en slopestyle. Het event telt in zijn nieuwste vorm ongeveer 70 competitieriders en meer dan 2.000 supporters en sympathisanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *