Einde seizoen Cheryl Maas

Ai! Na een hele rits mooie resultaten en berichten is het wedstrijd plotsklaps over voor Cheryl Maas. Na top resultaten op de X-games Oslo en US open reisde ze vol goede moet naar China voor het wereldkampioenschap. Maar op de eerste trainingssessie ging het mis en daarna postte ze onderstaande foto, 2 gekneusde hielen.

This is not what I had in mind for the World Champs in China ?. 2 bruised heels after first practice jump. My contest season is over.

Geplaatst door Cheryl Maas op woensdag 9 maart 2016

Persbericht NSkiV:
Cheryl Maas is tijdens de training voor de WK snowboarden geblesseerd geraakt. In het Chinese Yabuli kneusde de freestyle specialiste in haar eerste trainingsrun beide hielen. “Ik had het WK natuurlijk heel anders voor me gezien. Ik kan nu niet meer meedoen en dit betekent hoogstwaarschijnlijk het einde van mijn wedstrijdseizoen”, treurde de medaillekandidate.

Zowel op het onderdeel big air als op slopestyle gold Maas als grote kanshebster op de WK in China, die georganiseerd worden door de World Snowboard Federation en donderdag 10 maart beginnen. Amper twee weken geleden won de 31-jarige snowboardster nog de big air op de X Games in Oslo. Vorige week eindigde ze bij de prestigieuze Burton US Open op slopestyle met brons.

In Yabuli ging het op het slopestyle parcours mis. Bij de derde schans had ze een onverwachte windvlaag tegen, waardoor ze tekort kwam voor de landing. Op de WK doen geen andere Nederlandse snowboarders mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *