Hallo wintersporter wist je dit al?

Elk jaar gaan er 1 miljoen Nederlanders op wintersport. De meeste Nederlanders gaan naar Oostenrijk. Populaire plaatsen zijn Gerlos, Val Thorens en Mahyrhofen. Het overgrote deel gaat om te skiën. Andere activiteiten zijn snowboarden, wandelen, langlaufen en natuurlijk après-skiën.
 

Als je op wintersport gaat, is het verstandig om na te kijken of je reisverzekering ook wintersportdekking biedt. Niet alle verzekeraars bieden hier dekking voor binnen de standaard reisverzekering. Een aanvullende verzekering lost dit eenvoudig op.
 

Een reisverzekering is aan te raden:
Gemiddeld raken 2 op de 1000 wintersporters gewond tijdens de wintersport. Dit is gelukkig veel minder dan 43 jaar geleden. In 1970 raakte nog gemiddeld 7 op de 1000 wintersporters gewond.
 

Veel ongelukken veroorzaken blessures aan de enkel, schouder en, de meest voorkomende, de knie. 25 % van alle polsbreuken bij snowboarders komt door verkeerd opvangen van een val.
 

Niet alle ongelukken ontstaan op de piste. Alcoholvergiftiging, vastgevroren lippen en ongelukken door tubeglijden veroorzaken ook gewonden en ziekenhuisbezoekjes.
 

Wil je meer wintersport weetjes? Bekijk dan de infographic op van.zelf.nl

1 reactie

  1. Marthy

    Geplaatst op 17 januari 2014 op 10:17

    Vastgevroren lippen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *