Waar blijft de verse sneeuw?

De kerstvakantie komt snel dichterbij en in steeds meer wintersportgebieden in de Alpen maakt men zich zorgen over het gebrek aan verse sneeuw. Bij Ultimate-snowboarding zijn we geen weermannen, maar toch houden we in de gaten of het nog wel goedkomt voor de jaarwisseling.

Hoge temperaturen in de Alpen
De huidige hoge temperaturen en de vooruitzichten leiden tot zorgen. De hoge temperaturen verhinderen de sneeuwval waar de gebieden in de Alpen zo naar snakken. Ook de vooruitzichten zijn nog niet rooskleurig. Hoewel het weer in de Alpen snel om kan slaan, ziet het er nu naar uit dat de hoge temperaturen nog wel even aan zullen houden. En daarmee lijkt het er dus ook op dat we amper verse sneeuw kunnen verwachten de komende tijd.

Sneeuwval

Bron: www.sneeuwhoogte.nl

Onderlaag
Eind november is er een goede hoeveelheid verse sneeuw gevallen in de meeste gebieden. Deze onderlaag, al dan niet aangevuld met kunstsneeuw, houdt zich op dit moment nog prima. Maar de drukte op de pistes zal de komende tijd fors toenemen en het is nog maar de vraag of de huidige laag sneeuw aangevuld zal worden met verse sneeuw voordat de echte drukte begint.

Wintersport boekingen
Ondanks het uitblijven van de zo gewenste sneeuwval neemt het aantal boekingen rap toe. Vooral na de sneeuwval eind november was er een duidelijke piek in het aantal boekingen. Laten we hopen dat we binnenkort een nieuwe piek zullen zien vanwege een enorme lading verse poeder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *