Korua Shapes op Freeride Film Festival

Aanstaande vrijdag is het zover, het Freeride film festival in Amsterdam. Je kan daar niet alleen de allermooiste freeride films bewonderen, maar ook je kennis delen of bijspijkeren op divers gebied. Bijvoorbeeld tijdens de Snowsurf Clinic van Korua. Bekend van Yearning for Turning. Ook komt er een nieuw Nederlands snowboardmerk tevoorschijn: Dry Boards. Hoe vet is dat!

Tijdens deze mini-masterclass zal naast de release van de “Nørdstau” van het Nederlandse Dry Boards onder meer de importeur van KORUA Shapes Nederland stilstaan bij de wedergeboorte van het “snowsurfen”. Een stijl van poeder-rijden dat laatste jaren een terechte comeback beleeft. Op zoek naar de mooiste bochten tegen massieve windlips, natuurlijke kommen en diep besneeuwde bossen. Het grootste verschil met de jaren negentig is echter het aantal liefhebbers dat in tochtige schuurtjes, industriële loodsen of inspirerende huiskamers hun eigen “snowsurfers” (in alle mogelijke lengtes, breedtes en vormen) in elkaar knutselt en verder weet te perfectioneren.

Ook het Zwitserse Korua, verwierf in korte tijd een cult status met haar vernieuwende shapes en verbluffende esthetiek. Tijdens de snowsurf-clinic zullen er een aantal specifieke snowsurf features van Korua Shapes besproken worden.

-Wat is de bijvoorbeeld de meerwaarde van asymetrische swallowtails die de Apollo en de Asytoni sieren?
-Hoe verhouden de all round kwaliteiten van de retro aandoende pointy nose zich tegen de voordelen en het enorme drijfvermogen van de diamond shape ?
– maar ook: Kun je met zo’n Korua nog met goed fatsoen uit de voeten op een keiharde piste ?

Gelukkig worden niet alle technische features tot in den treure behandeld: “It’s not your boring facts and files, it’s bringing back the smiles”. De euforie van snowsurfen is moeilijk te vatten in woorden. Ga mee op zoek naar de perfecte bocht!

Plaats: VIP Zaal, Freeride Filmfestival , Tuschinski , Amsterdam
Vrijdag 4 November 19.00 – 20.00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *