Laax Open halfpipe uitslag

Gisteren hebben we de hele dag aan de livestream van de Laax Open gehangen voor de Halpipe finales. Mooie webcast en een gruwelijke wedstrijd. De BEO is vergeten en de Laax Open is de nieuwe standaard voor halfpipe wedstrijden in Europa. Iedereen ging hard en hoog. Het weer was in tegenstelling tot de kwalificaties en halve finales perfect en zeker bij de heren was het spannend tot de laatste run!

Ayumu Hirano uit Japan won bij de mannen en Arielle Gold uit de United States was de beste vrouw. Bij de mannen kon Arthur Longo helaas niet mee doen in de finale, hij brak zijn pols tijdens de training. De Europese en vooral Zwitserse eer werd echter verdedigt door David Habluetzel en Patrick Burgener, zij werden tweede en derde.

De Japanner Ayumu Hirano was echter een klasse apart, in zijn eerste 2 runs landde hij niet alles clean, maar het was al duidelijk dat als hij dat zou doen dat hij ging winnen. In de laatste ronde stond hij voor zijn run nog niet op het podium en dus was het alles of niets, het werd alles en hij stootte Patrick Burgener van de eerste plaats. Patrick Burgener had daarna nog 1 kans om de eerste plaats te  heroveren in zijn laatste run, maar hij kon niet aan het niveau van Ayumu tippen.

1 Ayumu Hirano (JPN) 91.37
2 Patrick Burgener (SUI) 88.87
3 David Habluetzel (SUI) 88.62
4 Matt Ladley (USA) 87.75
5 Louie Vito (USA) 83.75
6 Brett Esser (USA) 75.74
7 Markus Malin (FIN) 75.37
8 Aumu Nedefuji (JPN) 73.75
9 Benji Farrow (USA) 69.5
10 Christian Haller (SUI) 65.37
11 Ikkou Anai (JPN) 64.12
12 Arthur Longo (FRA) 0

LAAXOPEN_HP_Oe_Gold_Bright [1176225]

In de ochtend was het tijd voor de dames halfpipe finale en de ogen waren in eerste instantie gericht op favoriet Torah Bright. Ze reed stylish als altijd, maar won niet. De winst ging naar de Amerikaanse Arielle Gold die als enige boven de 90 punten uit kwam. Dit had ze te danken aan een dikke fs9 op de eerste hit en een misschien nog wel hogere cab9 als laatste hit. Hikaru Oe werd derde, maar kwam nooit in de buurt van de andere twee vrouwen.

Uitslag vrouwen halfpipe Laax Open:
1. Arielle Gold (USA) 90.12
2. Torah Bright (AUS) 84.12
3. Hikaru Oe (JPN) 77.74
4. Sophie Rodriguez (FRA) 71.62
5. Mirabelle Thovex (FRA) 71.12
6. Clemence Grimal (FRA) 67.62

Check hieronder de Laax Open halfpipe highlights en vergeet niet om vandaag de slopestyle wedstrijd te volgens op open.laax.com..

Het officiële persbericht uit Laax:
On an absolutely stunning day, 12 men and 6 women took to the largest halfpipe in the world, at Europe’s premier snowboard event — the LAAX OPEN. During the riders three runs the battles got crazy, making it difficult to predict who would win, but in the end it was Japan’s Ayumu Hirano, and USA’s Arielle Gold, who went away 2016 LAAX OPEN Halfpipe champs, $75.000 and $45,000 USD richer.

After holding freestyle contests for nearly 30 years, the LAAX OPEN 2016 signals a new era in snowboarding events at Europe’s leading freestyle destination. From January 18 to 24, 2016, Laax is going to crank it up: up on the mountains and down in the valley, the freestyle feeling is taking over. Top-notch snowboarding competitions, powder runs, lifestyle, cultural and culinary delights – with something for everyone, the LAAX OPEN is in a class of its own.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *