Loranne Smans naar Burton

Via Motions bereikte ons het bericht dat Loranne Smans vanaf nu voor Burton gaat rijden. Deze 17-jarige Belgische snowboarder heeft als doel om de Olympische Spelen 2018 te halen en wisselt daarom Roxy en DC in voor Burton en Anon. Loranne is na Charlotte Van Gils de tweede vrouw in het Burton Benelux team.

Dot is wat Motions als persbericht naar buiten bracht:
Goed nieuws! De Belgische Loranne Smans (17) is de nieuwste team rider voor Burton Snowboards!

Loranne’s voorliefde voor bergen en sneeuw groeide al vroeg. Sinds haar derde staat ze op de latten. Op haar tiende ruilde ze haar ski’s definitief in voor een snowboard. Loranne: “Dankzij m’n jongere broer Mattice ontdekte ik m’n passie voor snowboarden. Hij wou de sport dolgraag leren en ik ben hem gevolgd. Ik vond het zo leuk dat ik nadien nooit meer naar m’n ski’s heb gegrepen.”

Haar talent is ook de Belgische snowboardfederatie Sneeuwsport Vlaanderen niet ontgaan. Zij vroegen haar op haar dertiende om in te stappen in de Wilrijkse topsportschool. Loranne: “Zo kreeg ik de mogelijkheid om m’n middelbare studies te combineren met verschillende buitenlandse stages en wedstrijden. Ik nam deel aan TTR en FIS competities in Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en China. Naast hard werken en gefocust blijven was het een heel leuke periode waarvoor ik Sneeuwsport Vlaanderen nog steeds dankbaar ben.”

In juni behaalde Loranne met succes haar diploma secundair onderwijs. Momenteel combineert ze haar favoriete sport met de studie psychologie aan de universiteit van Brussel. Ze vertelt: “Hoewel ik m’n vakken en examens goed op voorhand moet inplannen, zie ik de uitdaging volledig zitten.”

Palmares
Afgelopen twee seizoenen startte Loranne Smans met World Cups te rijden. Op haar palmares staat o.a. een indrukwekkende vijfde plaats op de allereerste World Cup Big voor dames. Daarnaast is ze als eerste meisje van een 41 meter hoge stelling afgegaan. Ze nam ook deel aan haar eerste FIS Wereld Kampioenschappen Slopestyle en Big Air. Loranne: “Ik werd respectievelijk 16de en 7de. Zeker met deze laatste top 8 plaats ben ik erg blij.” In augustus 2015 eindigde de jonge snowboardster als vijfde tijdens de World Cup Slopestyle in Cardrona.

Olympische Spelen in 2018 met Burton als partner
Loranne: “Mijn grootste doel? De Olympische Spelen 2018 in Pyongchang halen en daar een topprestatie neerzetten. Ik prijs me heel gelukkig dat een gerenommeerd merk als Burton me helpt om m’n droom waar te maken.” Naast de Spelen mikt Loranne Smans op een invite voor een grote wedstrijd als de X Games. “Ik hoop dat ik de komende jaren met evenveel plezier kan blijven snowboarden.”

Check hieronder wat beelden van Loranne:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *