NK 2016 afgesloten met boardercross

Op de slotdag van de NK snowboard & freeski hebben Glenn de Blois en Bell Berghuis de Nederlandse titels veroverd op het onderdeel snowboardcross. In het Zwitserse Laax won De Blois zijn finale met overmacht. Ook Berghuis schudde haar concurrentes op indrukwekkende wijze af.

“Er lag een goed parcours, dus dat was mooi. In de finale had ik een hele goede start en de race ging super”, vertelde De Blois na zijn overwinning. De 20-jarige atleet uit De Lier voegde daarmee nog een mooie prestatie toe aan zijn zeer succesvolle seizoen. De Blois: “Ik mocht dit seizoen voor het eerst World Cups rijden en heb daarbij een negentiende en een zesde plaats gehaald. Dat was geweldig. Misschien dat ik volgende week nog aan een Europa Cup meedoe, maar het is onzeker of die doorgaat vanwege de sneeuwcondities. Anders was dit de laatste wedstrijd van deze winter.”

De Udenaren Casper Linders (26) en Metten Maas (29) eisten achter De Blois respectievelijk het zilver en brons op.

Bij de vrouwen ging Lois Vlastuin (18) uit Capelle aan de IJssel er met het zilver vandoor. Milina van Unnik (18) uit Den Haag pakte brons. Net als in 2015 was de Nederlandse titel dus voor de Bredase Berghuis (30), die afgelopen zomer een punt achter haar topsportcarrière zette.

Berghuis: “Ik vind het heel leuk om hier te zijn en te racen met de jonge talenten. De tegenstand wordt elk jaar groter en dat is leuk om te zien. Er zijn er een aantal die heel hard aan de weg timmeren en dat is een mooie ontwikkeling. Ik heb toch een beetje een voorbeeldfunctie en probeer ze te helpen waar ik kan.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *