NK snowboarden van start met slopestyle

Vandaag ging het NK snowboarden 2016 van start met het onderdeel slopestyle. Het waaide erg hard en dat had zeker invloed op de wedstrijd, maar toch ging de hele wedstrijd door. Check hieronder een verslagje, de uistlagen en de video van iBoardcast.

De 24-jarige freestyle snowboarder Steve Krijbolder uit Zoetermeer is met zijn indrukwekkende run Nederlands kampioen slopestyle geworden tijdens de NK snowboard & freeski in Laax, Zwitserland. In de categorie snowboard dames ging de 18-jarige Babs Barnhoorn uit Zoeterwoude er met de eerste plek vandoor.

Het NK slopestyle ging vandaag 29 maart 2016 om 10.00 uur van start met de snowboard dames en freestyle skiërs. Na een korte reshape en warming up was het de beurt aan de youth, rookie, junior en senior snowboard men om hun beste tricks te showen op de rails en kickers.

Deelnemers kregen iedere twee runs om hun beste tricks te laten zien. Elke run bestond uit vier rollers en een bonus obstakel aan het einde. Bij de eerste roller konden deelnemers kiezen uit twee down rails en een down box. De tweede, derde en vierde rollers waren kickers waar deelnemers konden kiezen tussen de kleine, medium of pro schans. Het laatste obstakel was de quarter pipe waar deelnemers extra punten konden verdienen, maar niet werden gestraft als ze hem voorbij reden.

“Het is super leuk om te winnen! Zo worden de uren die ik op mijn snowboard doorbreng beloond”, aldus Krijbolder. “Het waaide wel erg hard, dus dat betekende dat ik een stapje terug nam en helaas genoodzaakt was om de mediumlijn schansen in plaats van de grote lijn schansen te rijden.” Desondanks was Krijbolder tevreden over zijn prestaties en de jury ook. Afgelopen seizoen kwam de freestyler vaker naar Laax om te trainen in de halfpipe en hij zal morgen tijdens het NK halfpipe ook aan de start staan.

Run Steve Krijbolder
Down rail: Lipslide to fakie
Eerste kicker: Cab 540 met een mute grab (medium line)
Tweede kicker: Backside 720 met een mute grab (medium line)
Derde kicker: Frontside 720 met een tail grab (medium line)
Quarter pipe: Backside handplant

Babs Banrhoorn NK slopestyle 2016

“Ik vind het fantastisch dat ik mijn titel met succes heb kunnen verdedigen. Het NK slopestyle is echt mijn favoriete onderdeel van de NK snowboard & freeski. Ik heb zelf geen last gehad van de wind en de run kunnen landen die ik voor ogen had”, vertelde Barnhoorn die ambitie heeft om volgend jaar weer deel uit te maken van de nationale selectie van de Nederlandse Ski Vereniging. De Zoeterwoudse die gisteren ook de railbattle won zal deze week ook nog meedoen aan de onderdelen halfpipe, snowboardcross en big air.

Run Babs Barnhoorn
Down rail: Front nose
Eerste kicker: Frontside 360 met een indy grab en nose bone (medium line)
Tweede kicker: Backside 360 met een mute grab (medium line)
Derde kicker: Method (medium line)

Uitslagen NK slopestyle 2016

Meer uitslagen volgen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *