Op seizoen: Word snowboardleraar

De scholen en universiteiten zijn weer begonnen. Misschien heb je je vol goede moed ingeschreven voor een nieuwe opleiding maar blijkt het toch niet helemaal jouw ding. Of ben je afgestudeerd maar kan je door de crisis –of een ander goed excuus- geen baan vinden. Of misschien is het wel gewoon je lang gekoesterde droom om een seizoen de sneeuw in te gaan. Voor iedereen die voor het eerst een winter weg wil, komt US met de nieuwe rubriek ‘Op seizoen’.

In deze eerste aflevering een samenvatting van de opleidingen die je bij Ripstar kan volgen om snowboardleraar te worden. Dat is namelijk heel wat leuker dan afwashulp of een of ander rottig ander seizoensbaantje. Het verdient aardig en je ontmoet fanatieke andere snowboarders (collega’s) of fanatiekelingen in de dop (leerlingen).

Ripstar
Voor het tiende jaar op rij biedt Ripstar de opleiding tot Oostenrijks gediplomeerd snowboardleraar aan. Ze werken nauw samen met Snowboard Austria/ÖSV, Oostenrijks grootste snowboard bond. De opleiding wordt uitgevoerd door de ÖSV en het diploma wordt dus ook door deze Oostenrijkse bond uitgegeven! Honderden boarders wisten het examen al positief af te sluiten en vonden een job in de Alpen.

Anwärter
Tijdens deze 10-daagse opleiding ligt de nadruk op methodiek, didactiek en het verbeteren van je eigen snowboardvaardigheden. Met dit diploma mag je beginners lesgeven. De opleiding duurt 10 dagen en de eerste vindt al van 16 t/m 25 oktober plaats in Kaprun. Om mee te doen moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Er is ook een speciale verkorte opleiding voor sport studenten.
Voorafgaand aan elke Anwärter opleiding organiseert Ripstar in Nederland een info meeting in Snowworld Zoetermeer: deze is voor iedereen vrijblijvend toegankelijk. De eerste is op 10 september.

Landes
Bij deze 13-daagse (vervolg)opleiding leer je aan gevorderde boarders lesgeven. Zowel piste-, freestyle- als racetechnieken komen aan bod. Daarnaast wordt je eigenvaardigheid verbeterd, op en off-piste. Om hier aan deel te mogen nemen moet je in het bezit zijn van je Anwärter. Naast de reguliere Landes is er ook een speciale Freestyle Landes. Methodische opbouw van halfpipe rijden, big jump, rails en piste tricks staan centraal. Daarnaast wordt je eigenvaardigheid verbeterd op en off-piste. Deze opleiding wordt in twee modules aangeboden. De tweede module is de Alpinkurs.

Alpinkurs
In deze 6-daagse opleiding leer je groepen leiden bij off-piste afdalingen (beperkt). Kaartlezen, oriëntering, sneeuw- & lawinekunde en transceiver zoeken zijn onderdelen die aan bod komen. Met het behalen van dit diploma is je opleiding tot snowboardleraar geheel afgerond.

Staatlich
Wil je je werkterrein nog verder verbreden (snowboardschool runnen, opleider of coach worden) dan kun je na de snowboardleraar opleiding de 6-weekse opleiding ‘Staatlich geprüfter Snowboardlehrer’ volgen. Hiervoor dien je wel een toelatingsexamen te doen. De opleiding bestaat uit meerdere delen.

Voor meer informatie over de opleidingen check linkje
Uiteraard organiseert Ripstar naast opleidingen dit jaar ook weer een aantal vette freestyle- en freeridecamps. Info hierover vind je op linkje

Voor snowboardlerarenopleidingen kan je tevens terecht bij de NSkiV (Nederland) en de VSSF (België).

Heb jij tips mbt lesgeven/opleidingen of weet je een beter werk-alternatief? Post het hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *