Pieperfest 2016

Op 25 september begint voor de freeriders onder ons het snowboardseizoen weer, in Wijk aan Zee. Snow Safety Center organiseert dan hun jaarlijkste Pieperfest. Een dag lang leer je op het strand alles over lawinepiepers, lawine airbags, zoekacties en meer. Op Pieperfest 2016 leer je in een dag heel veel en je maakt natuurlijk kennis met andere enthousiaste freeriders (zowel skiërs als snowboarders). Schrijf je direct in voor het pieperfest (kosten 50 Euro), of lees verder voor meer info.

Dit is wat Snow Safety Center er zelf over zegt:
Voor het eerst een pieper gekocht, of je staat op het punt een pieper te kopen? Of heb je al enkele jaren ervaring, maar moet je hoognodigweer eens horen hoe het nu allemaal echt werkt? Kom naar het Pieperfest! Een hele dag bijscholing over piepers, de laatste stand van de techniek, en natuurlijk praktijkoefeningen om de zoekvaardigheden op te poetsen.

Ieder safetyseizoen begint met het Snowsafety ‘Pieperfest’; een dag gewijd aan de omgang met veiligheidsmateriaal, zoals lawinepiepers en rugzakken met airbags. Er zijn lezingen over materiaal: hoe werken lawinepiepers en airbags? Werken ze goed? En hoe organiseer je een redding? Er zijn lezingen en oefenstations voor ieder niveau. Uiteraard staan de instructeurs van het Snow Safety Center de hele dag voor je klaar om je te begeleiden.

Verder zijn er stands met veiligheidsmateriaal en kun je de jaarlijkse check van je airbag gratis uitvoeren. Al eens een elektrische airbag gezien? Wil je de nieuwste types piepers proberen? Updates voor de software van je pieper nodig? En natuurlijk: alles vragen wat je maar wilt!

Het precieze lezingprogramma blijft nog even een verrassing.

Voor de ‘happy few’ zeer ervaren zoekers wordt er voor een klein groepje weer een ‘expert class’ aangeboden!

Kortom: een volledige dag gericht op de situatie die we het liefste nooit mee willen maken!

Wie wat waar:
Prijs: €50,- (incl. 21% BTW).
Het Pieperfest is inclusief lunch.

Wanneer: zondag 25 september 2016

Waar: Beachclub Aloha Wijk aan Zee (Velzen Noord)

Inschrijven: Klikerdieklik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *