Summercamp movieman: Interview met Tim Schiphorst

Nog maar een paar nachtjes slapen voordat het Ultimate Snowboarding Summercamp weer voor de achtste keer naar Les Deux Alpes vertrekt. Tijd om een aantal campgangers eens aan de tand te voelen over wat ze nou eigenlijk uit gaan voeren deze USSC. Tim Schiphorst is een van de shredders dit jaar. Trouwe US’ganger, ook wel bekend op het forum als Eagle9 en tegenwoordig ook bekend als cameraman van Without Boundaries en de Droppin’ episodes. Dit jaar niet alleen mee als opvullng voor de partyclinics, maar Tim gaat ook alle gebeurtenissen tijdens het Summercamp vastleggen op video.

Door: SuperSuuS

Tim, leuk dat je weer meegaat, voor de meesten ben je wel aardig bekend hier op U-S, maar voor diegenen die je niet kennen, vertel eens iets over jezelf
Ik ben dus Tim Schiphorst, 18 jaar. Ik snowboard al bijna 12 jaar. Maar het freestylen heb ik in 2005 in Whistler ontdekt. Dat wou ik ook kunnen dus begon ik vaker en vaker naar Snowworld Zoetermeer te gaan, waar ik nog steeds wel 2 of 3 keer per week snowboard. Daar heb ik Peter en Paul leren kennen, en heb met hun de Oh zo succesvolle Ultimate Potkast opgericht (wat is daar eigenlijk mee gebeurt?). Filmen met de camera van Paul was niet zo’n succes, dus heb ik maar een eigen gekocht, en mijn eerste filmpje gemaakt van de Jagermeister Fridgeriderz.Ondertussen doe ik wat kleine opdrachtjes voor bijvoorbeeld de Taste en White, fluofun.fr en natuurlijk het USSC. Daarnaast ben ik ook bezig met korte speelfilms, die je – als je geintresseerd bent – ook op mijn site kan bekijken zodra ze af zijn.

Hoeveelste keer is dit dat je met het Summercamp meegaat?
Dit jaar word mijn vierde keer dat ik in de zomer naar Les Deux Alpes ga, en mijn derde keer Summercamp. Vorig jaar was ik buiten US om. Ik had examen gehad en ben toen gelijk op een kort seizoen gegaan zonder dat ik wist of ik geslaagd was. Ik ben er 4 weken gebleven, diploma uitrijking heb ik gemist, maar het Summercamp niet. Ik wou toch nog een weekje met de US-campers shredden.

Waarom besloot je met USSC mee te gaan en hoe vond je dat voor de eerste keer, was je niet met het allereerste rookiecamp mee?
Haha ja ik heb met iedereen kennis gemaakt als de irritante rookie. Ik snowboardde toen altijd met Joeri in Snowworld, en had hem gevraagd of hij geen zin had om mee te gaan met US naar L2A. We kwamen met o.a. Paradino terecht op Rookiecamp, met Suus als begeleider. Ik denk dat geen van ons die week snel zal vergeten haha. Elke ochtend ons bed uit gekickt om te gaan snowboarden, daarna laaaaaang in het appartement chillen, beetje basketballen, skaten, maar vooral heeeeeel veel in het appartement voetballen en op bed flips oefenen. Ondertussen werd ons avondeten geregeld, dat elke avond tiptop was. Daarna zogenaamd gaan slapen, Tot we dachten dat jij wel naar de Avalanche zou zijn.. en wij maar denken dat jij van niks wist haha.. Het is zo veel leuker als je dingen niet mag! Tanja is veel te lief voor die rookies!

Wat was voor jouw het beste Summercamp?
Oeh, lastig… De eerste was het vetst omdat alles nog nieuw was. Maar de 2e, dat was denk ik de vetste. Samen met Isca, Joeri, Papa Marc (Coesms), Basvk en Nick hadden we een massive kamer, met een massive balkon. Dat jaar heb ik echt heel veel mensen leren kennen, zijn we elke avond uit geweest en elke ochtend hard gaan shredden. Meestal ging iedereen naar huis maar kon ik nog wel iemand vinden om nog ietsie langer in de Avalanche gek te doen, toen besloot ik om toch maar naar huis te gaan om de volgende dag te gaan shredden. Eenmaal buiten kwam ik Peter tegen. In zo’n staat zou ik hem nooit alleen over straat kunnen laten lopen, dus toch maar terug naar de Avalanche. Nog een flinke tijd staan springen op gekke techno beats, en dan naar huis. Op de een of andere manier kom je op de terugweg van Avalanche altijd iemand tegen, maar je moet grenzen stellen hea!Toen het dan eenmaal tijd was om m’n ingezakte bed op te zoeken, gaf mijn wekker elke keer weer de tekst: Uw wekker gaat over 3 uur en 7 minuten…fuck… Op de een of andere manier is dat aardig gelukt, en daar ben ik ten eerste super trots op! Maar ook heel blij mee, ik denk dat ik alles uit die 2 weken gehaald heb. (M’n weekje surfen erna heb ik van zondags tot woensdags slapend doorgebracht.)

Tim, je staat toch wel een beetje bekend als partyanimal, kunnen we je dit jaar ook gewoon weer op het podium in L’Avalanche vinden?
Na mijn vorige antwoord moet ik wel.

Tim staat uiterst rechts te dansen
Enne, wat horen we over Private, zijn er plannen om daarvoor te gaan filmen
Er zijn wel plannen ja, maar die zijn allemaal nog heel erg vaag. Joeri vd Vliet heeft mij gevraagd een korte feature over het USSC te maken voor bijvoorbeeld in de extra’s ofzo. Daarnaast gaan we hopelijk nog wat laatste shots filmen voor de nieuwe film. (Voor het interview met Joeri over Private check dit artikel.

De laatste tijd komen we steeds filmpjes van je tegen hier op de website van een stelletje te yo yo gangsta skiers, hoe zit het hiermee, hoe kom je daar zo bij?
Haha zo gangster zijn ze helmaal niet hoor, Wilko’s Gsuite is stiekem maatje M (uitleg voor snowboarders: een Gsuite is dat wit-rode pak van Salomon met die gekke punt achterop), en Sebas luistert tijdens het skien gewoon naar Emo-Scremo. Vinnie daarintegen is een real OG, Straight Hussler, Fucking rauw zonder muziek shredden, standaard met die bandana, Keepin it real!We zijn het afgelopen jaar veel op tripjes geweest, en daar is dat Droppin ontstaan. Helaas is het tegen het einde van het jaar door blessures, schooldingen, en gewoon tijd tekort moeilijk om Droppin door te zetten. Maar we zijn in ieder geval aan het kijken met wat voor origineels we volgend jaar kunnen komen. We zitten te denken aan een filmpje over hoe het zou zijn om met Wilko en Seb in de lift vast te zitten voor zo’n 15 minuten.

Without-boundaries.com, wat is dat?
Het is een site waar ik al mijn filmpjes post. Ik schrijf meestal het verhaal achter het filmpje erbij. Verder om het wat intressanter te maken geef ik wat kleine nieuwtjes over de riders waar ik vaak mee film. Binnenkort komen er nog meer dingen op zoals een animatie reel, speelfilms, photoshop plaatjes, muziek, schetsen en dat soort dingen.

Nu ga je mee met het Summercamp om te filmen, wanneer treffen we je daar precies aan?
Afgelopen week was ik nog in L2A, maar helaas moest ik terug voor een weekje school. De 16e ga ik weer terug, dan blijf ik 2 weken tijdens Summercamp, waarvan ik de 2e week voornamelijk ga filmen. De eerste week neem ik vast ook wel een aantal keertjes mn cam mee, maar wil ik voornamelijk shredden. Als je alleen de 1e week er bent en je wil graag jezelf terugzien op film is dat dus vast geen probleem.

Wat zijn je plannen voor USSC dit jaar, al leuke ideetjes?
Niet plannen, gewoon gaan, en kijken wat er gebeurd. Ik ga er vanuit dat er genoeg gaat gebeuren. Veel snowboarden, veel aan het zwembad chillen, en veel feesten.

Wat kunnen we van je verwachten in de USSCvideo?
Ooh lastig… Ik ga in ieder geval proberen te zorgen dat als je hem volgend jaar rond deze tijd weer kijkt, dat het hele Summercamp gevoel weer terug komt. Chillen, Drinken, Feesten, Lachen, maar vooral shredden! Bijvoorbeeld met de us-teamriders en de clinic riders, maar natuurlijk ook de campers! Mijn inspiratie voor dit project is de Airblaster film, en Time and Space die gemaakt is door Johannes Brenning, die 2 films waren zo fucking hard! Dus jullie moeten even goed je best doen op de gletsjer en in de Avalanche, dan komt er vast een leuke film uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *