Tanja in the states part III: Interview met Mandy Langbroek

Ondertussen ben ik alweer een weekje thuis zonder jetlag. Heel fijn! Gelukkig gaat het met mijn enkel ook weer wat beter. Ik was natuurlijk niet alleen in Breck. In Breck zitten ook een aantal riders voor een heel seizoen. Onder andere Mandy Langbroek en Charlotte van Gils. Een mooie gelegenheid om even met beide dames te kletsen. Mandy Langbroek is de eerste! En let op je kan een vette Monkey bandana van haar winnen!

Wat doe je precies in de States?!
Enjoying my life!

Hoelang ben je in de States en tot wanneer?!
Precies 90 dagen, 21 april ben ik weer terug in Nederland.

Vorig jaar was je ook in de States. Waarom nu weer? Zijn de Amerikanen gewoon heel erg leuk…waar ik me zeker iets bij kan voorstellen!!
Vorig jaar was super, alleen brak ik mijn sleutelbeen, waardoor ik 6 weken niet zonder mitella kon boarden. Dit jaar ben ik voor de herkansing gegaan, die tot nu toe super verloopt. En Amerikanen.. zijn gewoon heel erg leuk!

Zit je in een appartement en met wie?!
Met Sabrina Ste-Marie. Ik heb Sabrina vorig jaar in het park in Breck ontmoet. Vorig jaar heeft ze me verteld dat ik dit seizoen bij haar in huis zou kunnen wonen, waar ik toen nog niet zo in geloofde. Maar nu moet ik zeggen, ze had gelijk! Ik woon in een super luxe en groot huis net buiten Breck en nog gratis ook. I know, lucky bastard!

Heb je afgelopen zomer hard gewerkt om het allemaal te financieren of werk je nog naast het snowboarden?
Hier in Colorado mag ik niet werken, omdat ik hier ben met een toeristenvisum, maar zo erg is dat niet. De afgelopen zomer heb ik, naast mijn studie Bewegingswetenschappen, hard gewerkt in Nederland om dit te !kunnen financieren: schoonmaken, oppassen, promotiewerk en werken in een woonvoorziening voor kinderen met een verstandelijke beperking. En dat is het zeker waard!

Hoe ziet een dagje in de States er voor jou ongeveer uit?!
Om 8.30 gaat mijn wekker, dan ben ik meestal al wakker en klaar om te beginnen met een goed ontbijtje: een zelfgemaakte smoothie en geroosterd brood met Nutella. Na het ontbijt de rest van het ochtendritueel, daarna klaar om te beginnen met de 20 minuten lange wandeling naar de busstop. Afhankelijk van het weer kies ik voor Keystone of Breck, beiden zijn even ver met de bus. Na een hele dag rijden in Keystone gaan we vaak de hottub in bij Eline en Johnny (noren) in het appartement, daarna naar Happy Hour bij Dos Logos, Taco’s voor een dollar! Na een hele dag rijden in Breck, pak ik de bus naar huis. Thuis is het koken, facebook checken, mijn blog updaten en rondhangen met Sabrina. Eigenlijk elke avond is er wel iets ergens te doen, dus voor vervelen heb ik geen tijd.

Ben je nog een beetje op de hoogte wat er in snowboardend Nederland gebeurd?!
Er gebeurt toch niet zoveel wat betreft het snowboarden in Nederland in de winter? De zomer is ons indoor snowboard seizoen. Natuurlijk check ik US als ik online ben, ben toch wel benieuwd of er iets nieuws te melden is uit ons platte kikkerlandje.

Jij zit net als Bas van Wondergem bij Palmer? Bas heeft mij het een en ander uitgelegd heb jij nog iets toe te voegen wat je van het project vindt etc?!
Eigenlijk niet. Ik ben onwijs blij dat Marcel achter ons staat. En ook in Colorado doen de Palmer plankjes het super!

Een aantal maanden geleden heb ik bij jou van die leuke bandana’s gekocht. Hoe zit het daarmee? Verkoop je die ook in de States. Heeft het een naam? Vertel vertel! Nu mag je even reclame maken.!
Monkie Bandanas! Ik was zelf altijd al op zoek naar warme, leuke gekleurde bandanas, maar ik kon ze nergens vinden. In Juni bedacht ik me: waarom maak ik ze niet gewoon zelf? En zo ben ik begonnen met Monkie Bandanas. In Nederland is het nu al redelijk bekend en ook in de States heb ik er al behoorlijk wat verkocht. Iedereen is onwijs enthousiast. Naast het maken van bandanas ben ik hier nu ook begonnen met het sprayen van Monkie Tall Tees. Nu nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar misschien deze zomer. Monkie bandanas zijn warm, zacht en exclusief! Heb je er nog geen één, dan weet je (nog) niet wat je mist!Check: www.monkie-bandanas.moonfruit.comVoor bestellingen kun je een email sturen naar: jibchick[at]yahoo.com

Ik weet niet of je het verslag van ‘Tanja in the States part II’ hebt gelezen maar daar kwam naar voren dat er een discussie was of keystone of Breck beter is. Wat is jouw mening daarover?!
Natuurlijk heb ik dat gelezen, wat een pech hebben zij gehad. Hopelijk kunnen ook zij voor een herkansing gaan volgend jaar! De discussie over Breck en Keystone is denk ik erg simpel. Breck heeft een superduper pipe en ook de kickers zijn beter in Breck. Keystone heeft bizar veel vette jibs en rails in het park en niet te vergeten een hip en een quarter. Het ligt er dus aan wat je zelf graag rijdt. Daarbij is Keystone een betere optie in het weekend, omdat het hoger op de berg ligt en de parklift daardoor minder druk is. Ook kies je voor Keystone wanneer het hard waait. Maar dit heeft niks te maken met de kwaliteit van het park. Geen van de twee is beter dan de ander, variatie is waar ik voor kies.

Hoe is het niveau van de meiden daar in de States? kan je veel van zeleren? Helpen ze je?!
Het niveau van de meiden is hier zeker hoog. Veel van hen zijn op jonge leeftijd begonnen en snowboarden bijna elke dag. De riders hier in Colorado zijn heel open, waardoor je veel nieuwe riders ontmoet. Helpen doen we elkaar zeker en veel van ze leren, dat ook! Het is altijd motiverend om te zien wat mogelijk is!

Heb jij net als de meeste riders een favoriet? Wie en waarom?!
Om eerlijk te zijn heb ik geen favoriet. Mijn favoriete snowboarders zijn riders die van elke dag op hun snowboard genieten en dit ook kunnen overbrengen op anderen. Ook vind ik het tof wanneer een rider zowel op rails, kickers als in de pipe dik kan shredden.

Hoe kunnen we er in Nederland voor zorgen dat meer meiden gekke dingen op snowboards gaan doen? Heb jij een advies voor meiden die ook meer willen dan bochtjes draaien?
Ik hoor nog veel te vaak ‘ik kan die pipe/rail nu toch niet rijden, iedereen is veel te goed’. Dit is onzin, iedereen is ooit begonnen. Je hoeft je niet schamen iets nieuws te proberen, want zolang je het niet probeert, blijft die drempel hoog.

Wil je misschien nog een bedankje of wat leuks kwijt? ga je gang.!
Thanx to my roommate and best American friend Sabrina! I hope she will heal fast from her knee surgery. Mams en paps, bedankt voor alles wat jullie mij hebben geleerd en gegeven in mijn leventje, zonder jullie had ik dit nooit allemaal kunnen doen. En natuurlijk wil ik Marcel van Palmer Snowboards bedanken voor mijn super plankjes. NickyG, ik mis je knuffels!

Mandy geeft twee van haar super coole bandana’s weg. Maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Mail je coolste, mooiste snowboardpic van jouw wintersportvakantie naar tanja[at]ultimate-snowboarding.com en wie weet heb jij straks ook een mooie bandana om je nek.!
Wil je meer weten over de avonturen van Mandy in Breck check dan haar blog. http://mandylangbroek.aroundtheglobe.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *