TBT: Private The Movie

Eerder hadden we al de Nederlandse snowboardfilms Idee Fixe en Today in de Throwback Thursday movies. Het is daarom niet meer dan logisch dat ook de eerste film van Private aan bod komt. Het Belgische kledingmerk begon in 2005 met het maken van snowboard films, met de Private The Movie. Daarna volgde er ieder jaar een nieuwe film, maar nummer 1 zette natuurlijk de standaard!

In Private The Movie kwamen een heleboel Belgische en Nederlandse snowboarders aan bod. De nu nog actievste is Seppe Smits, maar hij was toen nog maar een menneke. De helden van toen waren David Doom, Bruno Callens, Fredeik “Witte” van Den Bossche, Kevin Vuylsteke, Raf Arteel, Tijs Goossens en natuurlijk (destijds US-team rider) Joeri Urbania. De ender is voor mister Private himself Joeri van der Vliet.

De lijst met snowboarders in deze film is welhaast oneindig, maar dat maakt het niet minder leuk om te kijken. Ga er maar voor zitten, want vroeger duurde ook snowboardfilms uit de lage landen bijna een uur. Meteen goed voor het opvijzelen van je Franstalige muziek, want er is bepaald niet gekozen voor mainstream nummers in deze film.

Riders: Cristophe Reynders, Robin de Pauw, Seppe Smits, Kevin Vuylsteke, Frederik van den Bossche, Yannick Sleeckx, Kevin Bronckaers, Pierre Marasti, Joeri Urbania, Bruno Callens, Dominique Devreese, David Doom, Joeri van de Vliet, Bart Geerts, Pieter Simons, Rob Cornelissen, Daan Thijs, Anthony Smits, Tom Binnemans, David van Parijs, Phil Gaspart, Gert Haverlijn, Jari Wastijn, Christophe Maes, Martijn Vanwittenberghe, Martine Veldhoen, Michel Arteel, Raf Arteel, Kevin Verhamme, Wouter De Lange, Britt Berghuis, Bell Berghuis, Kristien Fauconnier, Maartje Mulder, Maarten van der Aar, Roel Walbers, Koen Hooftman, Demir Julia, Tijs Goossens.

Dominique Devreese in Private the Movie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *