Uitslag jeugd WK snowboarden

Erik Bastiaansen en Niek van der Velden hebben een indrukwekkende prestatie neergezet op het onderdeel slopestyle op het Junioren WK snowboarden in Seiser Alm. De 18-jarige Bastiaansen, die vorig jaar nog het goud ophaalde op het JWK slopestyle, eindigde in het internationale topveld dit keer als vijfde. Het 15-jarige freestyletalent Van der Velden debuteerde met een achtste plaats. Door hun deelname aan het JWK ontbreken de snowboarders deze week op de NK snowboard in Laax.

“Ik kwam hier natuurlijk om mijn titel te verdedigen en ging voor goud”, vertelde Bastiaansen na afloop. Na de eerste run zag de Zeeuw zijn naam echter terug op de vierde plaats. Bastiaansen: “Ik had mijn run clean geland en het was voor mijn doen echt goed gegaan. Daarom wist ik dat ik er de tweede run nog een stapje bovenop moest doen. Ik ging daarom voor een cab 1260 (3,5 rotatie met verkeerde voet voor) maar dat ging niet helemaal goed.” In het format van ‘beste run telt’ bleef de score uit zijn eerste run (85,50) daardoor staan en eindigde hij als vijfde.

Het Amerikaanse supertalent Chris Corning, die dit seizoen al de overall World Cup bij de senioren wist op te eisen, ging er in Seiser Alm met het goud vandoor (94,00). De Canadees Carter Jarvis greep zilver (91,00) en de Amerikaan Chantler Hunt brons (89,50).

Niek van der Velden noteerde een score van 75,75 (achtste) en de jonge Nispenaar kon daar heel tevreden mee zijn. “Het is de eerste keer dat ik bij het Junioren WK meedoe. Het voelt als een normale wedstrijd, al ligt het niveau hoger. Ik vind het wel leuk dat de concurrentie hier moeilijker is om te verslaan.”

Morgen komt hij net als Bastiaansen bovendien nog een keer in actie op het JWK in Italië, dan op het onderdeel big air. Van der Velden: “Daar ben ik ook goed in, maar het wordt wel moeilijker om weer in de top 8 te komen. Op de big air hoef je namelijk maar één sprong te doen en dat is voor iedereen makkelijker. Daarom gaat het niveau nog meer omhoog.”

Uitslag slopestyle jeugd WK snowboarden 2016

1. Chris Corning, USA 94.00
2. Carter Jarvis, CAN 91.00
3. Chandler Hunt, USA 89.50
4. Lyon Farrell, USA 89.25
5. Erik Bastiaansen, NED 85.50
6. Vlad Khadarin, RUS 81.75
7. Francis Jobin, CAN 80.50
8. Niek vd Velden, NED 75.75
9. Enzo Valax, FRA 71.00
10. Samuel Jaros, SVK 70.25

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *