Yvette Heijt en Davy Dekker Nederland Kampioen reuzenslalom

Op het NK snowboard in Laax is vandaag de reuzenslalom gereden. Hierbij bleven Yvette Heijt en haar vriend Davy Dekker de concurrentie voor. Eline Wietsma en Kiki Bedier de Prairie eindigde tweede en derde bij de vrouwen. Bij de heren waren de verschillen steeds 2 seconde tussen nummer 1, 2 en 3. Rookies Wout Hollestelle en Matthijs Moerman maakte het podium compleet.

“Dit is dubbel leuk”, glunderde Yvette Heijt na afloop van de NK reuzenslalom. De deelnemers drie runs af, waarvan de beste twee telden. De Noordwijkse atlete (1.14,62) verwees daarbij de Beverwijkse Eline Wietsma (1.16,69) naar zilver en de Amsterdamse Kiki Bedier de Prairie (1.20,11) naar brons (foto).
Titelverdedigster Michelle Dekker moedigde haar schoonzus en alle andere deelnemers aan. Door de ziekte van Pfeiffer kon ze zelf niet starten. “Dat is jammer, want het is leuk om tegen haar te racen”, aldus Heijt. “Maar ik ben natuurlijk wel heel blij met dit resultaat. Ik ben tevreden over mijn tijden en over hoe het ging. De verwachting was dat ik hier zou winnen, maar je moet het wel nog even laten zien.”

Davy Dekker was bij de mannen ook de torenhoge favoriet en dat is een lastige positie, zo vindt de alpinespecialist uit Zoetermeer. “Ik weet dat ik hier moet winnen en dat geeft toch een andere spanning. Pas toen ik de eerste twee runs goede tijden had neergezet, kon ik in de derde run gewoon snowboarden zoals ik dat normaal doe en was ik nog sneller dan daarvoor.”
Met een tijd van 1.08,38 was Dekker uiteindelijk ook veruit de snelste. De 16-jarige Wout Hollestelle (1.10,91) legde achter hem beslag op het zilver en de eveneens 16-jarige Matthijs Moerman pakte brons (1.12,18).

Morgen gaan de alpineboarders in Laax opnieuw de strijd aan, dan op de NK parallelslalom. Heijt en Dekker, die dit seizoen voornamelijk bij Europa Cups startten, zijn op dit onderdeel van de NK snowboard & freeski eveneens de favorieten.

top-3-dames-website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *