Video: O’Neill teamrider Kevin Bronckaers @ Breckenridge (VS)

Kevin Bronckaers zat de afgelopen drie weken met het VSSF team in Breckenride (Verenigde Staten) voor hun jaarlijkse trainingsstage. Na zijn eerste week stuurde hij ons al even een klein verslagje door (lees hier), ondertussen zitten de drie weken er bijna op en kan hij terugblikken op een geslaagde trainingsstage in de VS:

 

 “De laatste dagen zitten er bijna op en het is weer veel te snel voorbij gegaan. Over het algemeen is alles heel goed verlopen. We hebben bijna altijd perfect weer gehad, goede sneeuwcondities en goede dagen op de berg.

 

Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om de Dew Tour Half-Pipe mee te doen, maar uiteindelijk heb ik besloten om deze wedstrijd toch over te slaan. Het leek me interessanter om in de goede pipe van Copper te trainen en nieuwe tricks te proberen. Eentje daarvan zat al een hele tijd in mijn hoofd en dat was de frontside double cork 1080!

 

 Ik heb hier behoorlijk wat zenuwen voor gehad omdat ik deze trick nog nooit in een airbag of een zachte pipe geprobeerd had. De pipe waar ik deze uiteindelijk voor het eerst in uitgeprobeerd heb, was steenhard, gelukkig had die wel een goede shape. Ik ben super enthousiast dat ik deze trick uitgeprobeerd heb, ook al heb ik deze helaas nog niet kunnen landen. Na een aantal pogingen tot een double corck 1080, moest ik noodgedwongen stoppen wegens een felle crash waarbij mijn board (op 2 plaatsen) gebroken was.

 

Morgen is het onze laatste dag op de berg, nog een fun dagje, vooraleer we ’s avonds richting Denver vertrekken. Daar maken we nog een korte citytrip om vervolgens maandag terug richting België te vliegen. Ik ben ongeveer zo’n tiental dagen thuis, tot de TTR O’Neill Evolution in Davos start. Die vrije dagen ga ik optimaal gebruiken om weer wat te recupereren. En natuurlijk om ook wat tijd door te brengen met mijn familie tijdens de feestdagen. Alvast  een vrolijk Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar toegewenst aan iedereen!”

 

Groetjes,

Kevin Bronckaers

 

Video edit:

Kevin maakte voor ons een korte video edit van zijn afgelopen drie weken in Breckenridge, op het einde zie je een aantal van zijn laatste pogingen (en crashes). O’Neill Belgium is alvast even enthousiast over zijn allereerste pogingen tot een Double corck in de halfpipe. Hopelijk kan hij deze trick op de O’Neill Evolution wel goed landen… Succes, Kevin!

{vimeo}33896098{/vimeo}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *