Bas Wondergem op Palmer! Interview

Een aantal weken geleden ontvingen we een mail in de mailbox met het nieuws dat Bas Wondergem een deal heeft met Palmer boards en een lid is van het Palmer projectBenelux. Shaun palmer is het genie achter dit merk. Deze man is zo belangrijk is voor het snowboarden en zijn snowboardmerk is met alles het eerste gekomen en ieder ander merk volgt Palmer dan ook. Kijk maar naar de Honeycomb, Titanium, carbon, full capsidewalls, Klothoid, Npreg. Maar…daar misschien later daar meer over. Nu even naar wat het Palmer Project precies inhoud en natuurlijk even Bas Wondergem aan de tand voelen.

Wat is nou precies het Palmer Project?
Het Palmer Project Benelux wil jonge talenten helpen om te zorgen dat ze het gehele seizoen van alles voorzien zijn. Het stopt niet alleen bij een Palmer board. Nee, zij worden ook geholpen met het krijgen van andere sponsoren zodat zij zich alleen hoeven te concentreren op het snowboarden. Skullcandy en Swatch zijn grote mede sponsors en nemen dit project dan ook heel serieus. Het Palmer Project maakt een keuze in bepaalde talenten die verder willen groeien in hun sport maar ook bij Palmer passen, winnaars en rock&roll. Bij dit project willen zij ook samenwerkingen aangaan met bepaalde opleidingsmogelijkheden zodat ze naast hun sport ook een opleiding kunnen volgen als ze in het buitenland zijn. Er zijn dan nu ook gesprekken met financiële sponsors om echt een totaal pakket te maken om jonge talenten te begeleiden naar de wereldtop. Bas is bij Palmer binnengekomen via een tip van een vriend van hem, Palmer had een ridersstop voor dit jaar maar na een gesprek met Bas en met welke gedrevenheid hij tijdens een fotoshoot zijn radicale sprongen liet zien wisten ze zeker dat Bas een echte Palmer rider is. Bas doet zijn best om zichzelf te verbeteren en op het NK heeft hij mooie dingen laten zien maar ontevreden was omdat hij niet had gewonnen. Hij is ook gemeend blij als hij weer iets van een sponsor krijgt en dat is het belangrijkst dat hij weet welke waarde dit heeft. Op de eerste fotoshoot heeft hij alle freestyle boards getest en heeft een duidelijke voorkeur voor de Palmer Timeless. Ergens tussen de drukte van het NK heb ik Bas weten te strikken voor een kort gesprekje want wie is Bas Wondergem eigenlijk, wie heeft hem getipt en wat betekent al dat snowboarden voor hem.

Tanja: Hoi Bas, Allereerst gefeliciteerd met je deal bij Palmer. Klinkt allemaal goed! Nog niet iedereen kent jou dus vertel wie ben jij en waar kom je vandaan?
Ik ben Bas van Wondergem 16 jaar en woon samen met m’n zus en broertje bij mijn ouders in Zoetermeer. Ik zit op school waar ik een VMBO basis techniek opleiding doe.

Tanja: Kan je nog herinneren wanneer je voor het eerst begon met snowboarden?
Ik weet het niet precies meer maar ik ging in Snowworld boarden en ben toen terecht gekomen in club snowworld waar ik 1 keer in de week ging boarden en je advies krijgt over freestylen. Ik ben toen terecht gekomen in het rookieteam van Snowboard Holland waar ik nu nogsteeds in zit. Met het rookieteam train je 1 keer in de week maar heb je ook turntrainingen en zwemtrainingen. Ook gaan we met het rookieteam 3x per jaar naar het buitenland om te trainen en aan wedstrijden mee te doen.

Tanja: Wat betekent indoor voor jou?
Op dit moment ben ik er niet heel veel te vinden maar normaal ben ik er 3 x in de week.

Tanja: Wat doe je het liefst? Kickers of rails?
Ik vind kickers én halfpipe het leukst.

Tanja: Wie is eigenlijk degene die jou getipt heeft voor het Palmer Project?
Dat is Steve Krijbolder. Hij is degene die mij daar bij geholpen heeft.

Tanja: Oke, oke. Heb je eigenlijk een rider in Nederland met wie je graag snowboard?
Ja dat is Steve dan en ook Mike van den Ende. Mike is ook een van mijn beste vrienden in het snowboarden. Het blijkt dat ik hem al jaren ken. We waren toevallig in gesprek over toen we klein waren en daar bleek uit dat ik heel vroeger al een steen op Mike zijn hoofd heb gegooid.

Tanja: O, nou gelukkig kunnen jullie het nu goed met elkaar vinden. Wat vinden je ouders en vriendin van al dat snowboarden?
Mijn ouders vinden het heel erg leuk voor me en supporten me ook. Mijn vriendin vind het zuur dat ik veel weg ben maar ze vind het heel leuk voor me gelukkig.

Tanja: Hoe combineer je het Snowboarden met school?
Gelukkig zijn mijn docenten heel erg enthousiast over het Snowboarden. Ik zit nu in mijn laatste jaar van mijn VMBO opleiding en ga daarna een opleiding doen waar je 1 dag naar school gaat en de rest stage loopt.

Tanja: Wat zijn nu je plannen ga je nog weg binnenkort?
Ik wil heel graag meedoen aan een grote wedstrijd in Japan. Maar dan moet ik wel mijn limieten halen dus daar doe ik nu mijn best voor.

Tanja: Hoe is het afgelopen week op het Nk gegaan? Ben je tevreden?
Eigenlijk niet, De halfpipe ging niet lekker! Ik had eigenlijk maar 1 run doordat het mistig was dus dat was balen. De slopestyle op de eerste dag ging ook niet lekker. Mijn benen waren op van een eerdere wedstrijd. Ze wilden niet echt meewerken.

Tanja: Ben je nooit bang als je al die stunts uithaalt?
Nee angst is juist de kick. Angst mag niet in de weg staan tijdens het snowboarden.

Tanja: Dat vind ik een mooie uitspraak. Die houden we erin! Bas, heel erg bedankt dat ik je even wat vraagjes mocht stellen! Heb je als allerlaatste nog wat te zeggen?
Ik wil mijn ouders en vriendin bedanken voor hun steun en natuurlijk Marcel van het Palmer Project die vertrouwen in mij heeft!

Tanja: Nogmaals bedankt en heel veel succes bij Palmer. Hou ons op de hoogte over verder ontwikkelingen binnen het Palmer Project!
Klik op 1 van de foto’s hieronder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *