Freeride World Tour 2017

De Freeride World Tour 2017 staat voor aankomende winter natuurlijk weer op de planning. Het duurt nog héél lang, maar op 31 januari start deze wedstrijd tour in Chamonix, Frankrijk. Dit is het 10 jaar dat de Freeride World Tour wordt georganiseerd. De wedstrijden serie is er zowel voor snowboarders als voor skiërs.

Op de deelnemerslijst staat een beperkte groep snowboarders. Zij hebben zich voorgaande winter gekwalificeerd via het uitgebreide Freeride World Tour (FWT) systeem. Hierin zijn via FWT wedstrijden met verschillende sterren punten te verdienen. Om aan de FWT wedstrijden mee te doen, dien je je dan wel te kwalificeren via FWT qualifiers. Daaronder heb je ook nog nationale wedstrijden in bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Dus degene die in de onderstaande wedstrijden deel mogen nemen zijn niet de minste!

Een van de Nederlandse snowboarders op de FWT qualifier tour is Luuk Wijk, hij scoorde punten tijdens drie wedstrijden in Revelstoke en Kicking Horse in de FWT qualifier wedstrijden. Verder doen Tim Rossum, Clair Mcgregor en Jelle Beenker mee namens Nederland. Voor België hebben Gilles Nevens, Valerie Verdeur en Koen Goris vorig jaar punten behaald.

Denk jij dat je het beter kan? Dan kan je je inschrijven voor een of meerdere wedstrijden.

Swatch Freeride World Tour 2017

 • 28 januari 2017, Chamonix, Mont-Blanc, Frankrijk
  De winter begint in Frankrijs. De deelnemers snowboarden starten met een schone lei en iedereen staat op 0. Tussen de scherpe pieken van het Mont Blanc massief kan gezocht worden naar de extreemste snowboard lijnen.
 • 11 februari 2017, Vallnord-Arcalís, Andorra
  Tijdens de tweede stop draait het om techniek en creativitiet. In de Pyreneën moeten de deelnemers zich tussen Spanje en Frankrijk bewijzen
 • 4 maart 2017, Fiebberbrunn, Oostenrijk
  Ook Tirol wordt niet overgeslagen en het is meteen een belangrijke wedstrijd. Na deze derde wedstrijd wordt de balans opgemaakt en alleen de beste freeriders mogen mee naar stop 4: Alaska.
 • 17 maart 2017, Haines, Alaska, USA
  De droom voor iedere freerider. Iedereen kan zijn lol op in het oneindige freeride terrein van Alaska. Hier kan zelfs de meest doorgewinterde pro zijn grenzen verleggen. Maar tegelijkertijd moeten er punten gehaald worden om de finale te halen.
 • 1 april 2017, Verbier, Zwitserland
  Het is geen grap, op 1 april 2017 is Verbier en dan met name de machtige Bec des Rosses wand de spot voor de finale. Welke snowboarder rijdt de beste lijn en kan worden gekroond tot wereld kampioen freeride in de Swatch Freeride World Tour?

Freeride World Tour 2017

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *