Gerben Verweij Roadtrip Interview

Je kent hem vast wel; Gerben Verweij. Een van de beste railriders van Nederland. De afgelopen tijd heeft Gerben Europa afgereisd om deel te nemen aan verschillende railcontests. Tijd om even een klein woordje met hem te wisselen. Waar heeft hij uitgehangen en wat staat er op de planning?

Door Tanja Taal
Foto’s: Lenn Verjans

Tanja: Gerben, waar ben je op dit moment?
Ik zit nu In Helsinki, Finland.

Tanja: Waar heb je afgelopen maanden allemaal uitgehangen?
Ik heb verschillende trips gemaakt naar Zweden, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Finland, Denemarken, Frankrijk en Tsjechië.

Tanja: Je hebt de afgelopen maanden veel railcontests gereden. We hebben niet meer kunnen bijhouden waar en wat je gewonnen hebt. Dus vertel we zijn nieuwsgierig!
Op de frontline railjam heb ik een kleine geldprijs gewonnen daarna ben ik in Italië tweede geworden. Na deze wedstrijd heb ik meegedaan aan een wedstrijd in Tsjechië waar ik zesde ben geworden. Toen ben ik weer teruggereden naar Italië waar ik bij een andere wedstrijd eerste ben geworden. Twee weken terug ben ik tijdens de Redbull Warm Up Session voor de Air & Style in Innsbruck tweede geworden en drie dagen later 5de bij de Rip Curl Jamsession die tijdens de ISPO werd georganiseerd. Door al die wedstrijden bij elkaar heb ik een leuk bedrag van ongeveer 4.000 gewonnen.

Tanja: Dat win je niet zomaar! Ik heb begrepen dat je aardig wat verwondingen en blessures hebt opgelopen.
Ja dat klopt maar dat hoort er gewoon bij. Bij de Frontline Railjam in Zweden was ik even knock-out en liep het bloed over mijn gezicht en tijdens de contest op de ISPO heb ik echt alles gegeven. Alles deed pijn en kon eigenlijk niet meer. Ben toch nog door gegaan om de finale af te rijden. Na die wedstrijd ben ik na een biertje ook gelijk gaan slapen. Het doet dus af en toe pijn, een beetje rust en dan weer verder gaan!

Tanja: Dus jij kan door het winnen van prijzengeld je tripjes betalen of heb je ook een hele lieve sponsor?
Gelukkig krijg ik vanuit Forum en Special-Blend Europa geld en Skullcandy en Elm company gunnen me ook wel een zakcentje.

Tanja: Wie zijn nu eigenlijk je sponsors op dit moment?
Forum Snowboards, Special-Blend Outerwear, Skullcandy Headphones, Elm Company, Spy Optics en Reprezent Boardshop.

Tanja: Wat ben je nu aan het doen in Finland? Je bent al 3 keer eerder geweest waarom nu weer Finland?
Het is in Finland gewoon heel leuk. Er zijn daar heel veel rails die ik kan rijden en dat is mijn ding.

Tanja: Hoe lang blij je in Finland en met wie ben je in Finland?
Ik blijf in totaal 3 weken en ben samen met Lenn Verjans (fotograaf en editor voor themustachio.com). Joey van Essen, Roy Lansbergen. Cees Wille en David van Gessel komen ook nog langs.

Tanja: Hoe ziet een dagje in Finland er precies uit?
Opstaan, in de auto, iets eten en drinken, naar een handrail, opbouwen, rails hitten, naar de McDonalds opzoek, naar een nieuwe spot, opbouwen met generator en dan met bouwlampen rails hitten, afbreken en naar huis om te slapen.

Tanja: En dat gaat 3 weken zo door?
Haha, ja eigenlijk wel!

Tanja: Wat zijn je verdere plannen voor dit seizoen?
Na deze trip heb ik 1 of 2 weken niks, althans nog niet, en daarna voor 4 weken naar Californie met Lenn Verjans en Cees Wille.

Tanja: Ben je nog steeds een grote fan van de indoor? of liever de echte bergen/straat?
Straat en indoor

Tanja: Waarom indoor?
Gewoon gezellig na het werk met je homies een beetje shredden en je kan goed je tricks leren. Je kunt zoveel runs in 1 uur doen.

Tanja: Met wie rij jij het liefst en waarom?
Met Cees Wille. Hij is m’n homie en altijd overal stoked over!

Tanja: Een aantal weken geleden hadden we een interview met een paar koelkast kids uit de Uithof. Ik vroeg wie hun voorbeeld was. Jij was een van hun grote voorbeelden. Wat vind je daar van?
Ja, dat is wel cool om te horen, weet niet echt hoe ik daarop moet reageren. Ik zou zeggen doe allemaal je best en doe je ding.

Tanja: Heb je net als deze kids een voorbeeld?
Ja tuurlijk, maar dat verschilt continue. Sowieso de riders die het zelfde soort dingen doen als ik vind ik cool om te zien en maken me stoked.

Tanja: Noem er eens een?
Gulli Gudmundsson

Tanja: Zijn er nog plekken op de wereld waar je nog heel graag zou willen snowboarden?
Ja vast wel. Ik weet niet precies welke maar er zijn er zeker nog wel wat haha!

Tanja: Zijn er mensen/sponsoren die je graag wil bedanken?
M’n sponsors maar die heb ik net al opgeschreven, Lenn Verjans voor het trippen met mij en zijn geduld tijdens het shooten, m’n ouders en God.

Tanja: Bedankt dat ik je even mocht storen tijdens als je bezigheden in Finland! Succes met al je andere trips.

Check hieronder een filmpje van de Frontline Railjam waar Gerben ook aan mee deed. En zie natuurlijk de foto’s door Mustacheer Lenn Verjans onder dit artikel. Thnx Lenn!

Daarnaast nog een filmpje van Gerben zijn favoriete rider Gulli Gudmundsson.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *