TBT: Idee Fixe

Nieuw op US, de TBT movie. Elke donderdag een Throwback Thursday movie. Oftewel een klassieker uit de snowboardgeschiedenis. We starten deze rubriek met een Nederlandse classic van 15 jaar geleden. Idee Fixe, een snowboard- en skateboardfilm uit 2001. De film kwam uit net voordat Ultimate-snowboarding.com online kwam en wij zijn er toch ook al een poosje..

De film Idee Fixe werd gemaakt door Solid SE, destijds importeur van o.a. Volcom, Electric, Forum, Jeenyus, Foursquare en Special Blend. Eigenaar Jeroen Bazuin zette de stap voor een het eerste Nederlandse snowboard film project op deze schaal. Een ingewikkeldere klus dan je nu misschien denkt, want toen was er geen go-pro en zelfs alles digitaal filmen was peperduur om te doen.

Idee Fixe heeft een vette soundtrack, misschien wat gedateerde beelden en je ziet duidelijk dat het snowboarden ook progressie heeft geboekt. Dat maakt het eigenlijk des te mooier om er nu op terug te kijken. De mix met skateboarden is tof gedaan en de film kijkt daardoor lekker weg. Een hele jonge Cheryl Maas en verder bijvoorbeeld Tijs Goossens in het park van Mayrhofen en ook dat was toen heel wat anders dan tegenwoordig.

Enjoy je throwback en tot volgende week! Let op, de film start pas na 30 seconde, dus eventjes geduld nadat je op play klikt (of doorspoelen…).

Wat Solid ’93 er over zegt:
Legendary Dutch Skate & Snowboard movie! Shot in 2001, released in 2002 on VHS only! Produced by Solid SE a.k.a. Solid’93.

Starring:Nobby Roth, Wouter Boot, Marc van der Meer, Cheryl Maas, Cristian Dijkman, Hans van Dorssen, Jeroen Bazuin, Aldo Niemeijer, Rik van Dalsem, Tijs Goossens & Friends

1 reactie

  1. Doe locations!

    Geplaatst op 6 februari 2016 op 09:11

    Volgende week locations??? Kan ik online niet vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *