Morgen Air & Style Innsbruck

Morgen is het zover: Air & Style Innsbruck. De tweede van drie stops op de Air & Style tour en het dichtst bij de originele Air & Style locatie. Het dichtste bij, maar toch ook op een compleet nieuwe locatie: het Olympiapark. Al in 1993 werd de eerste Air & Style wedstrijd in Innsbruck georganiseerd, maar er is veel veranderd sindsdien.

Air & Style is inmiddels een tour met 3 stops. Innsbruck is de tweede en de eerste stop was Air & Style Bejing. De finale is in Orlando, onder toeziend oog van de huidige (mede-)eigenaar Shaun White. Ook is de style-ronde met maximale spins tot 360 graden (tijdens de eerste Air & Style zelfs straight airs!) geschrapt.

Stale Sandbech verdedigt zijn titel van vorig jaar en probeert in de tour op te klimmen van de 5e plaats naar 1. Mark McMorris is misschien wel de favoriet na zijn overwinningen bij de X-games en de Laax Open. Sebbe de Buck staat momenteel 23e in het klassement me 24 riders, hoogste tijd om zijn tricks te landen en de Belgische eer te verdedigen.

Tussenstand na de tourstop in Bejing:
1. Maxence Parrot (Can)
2. Mark McMorris (Can)
3. Sven Thorgren (Zwe)
4. Yuki Kadono (Jap)
5. Ståle Sandbech (Noo)
23. Sebbe de Buck (Bel)

Om alvast in de stemming te komen vind je hieronder de teaser voor Air & Style Innsbruck.

Van de organisatie:
Air+Style. These two words stand for high-level snowboarding, amazing live acts and wild party vibes. Air+Style has been representing the snowboard scene for decades.

The world’s 24 best riders are back in the capital of the Alps, where they compete in the
31th Opel Air+Style for points for the Air+Style World Tour. As expected from Air+Style, we are looking forward to spectacular action in mid-air.

The only question left is who will dethrone the previous-year winner Stale Sandbech in the new venue. There are many challengers. We’ll find out after the second stop of the Air+Style World Tour on 6 February in Innsbruck.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *