Transworld rider’s poll 2016

Het Amerikaanse snowboard tijdschrift Transworld Snowboarding rijkt ieder jaar de Transworld Rider’s Poll uit, hierbij  worden er awards voor rider of the year, video part of the year en meer. Er wordt gestemd door de snowboarders zelf, dus zij maken uit wie er wint. Het is een invloedrijke prijs en daarom zal Mark McMorris ook superblij zijn dat hij rider of the year is geworden. Bij de vrouwen won Jamie Anderson.

Mark McMorris werd in 2011 al rookie of the year en won daarna ongeveer elke slopestyle en big air wedstrijd waarin hij mee deed. Afgelopen jaar voegde hij het backcountry snowboarden aan zijn repertoire toe, terwijl hij filmde voor zijn film In Motion. Al met al wordt hij daardoor verkozen tot meest invloedrijke en sterke snowboarder van dit moment.

Jamie Anderson won vooral dankzij haar goede wedstrijd resultaten, zoals haar winst op de US Open, 2e plek op de X-games en haar 1080 op de Suzuki 9 queens.

Scott Stevens versloeg Mark McMorris in de readers choice awards, bij de vrouwen ging deze publieksprijs naar Mary Rand, een pas 15-jarige Amerikaanse.

Een opvallend moment was toen Desiree Melancon haar award in ontvangst mocht nemen, zij riep Jess Kimura naar voren en gaf de prijs aan haar. Dit niet alleen vanwege het video part van Jess, maar ook omdat zij een ongekend zwaar jaar heeft gehad waarin ondermeer haar vriend is overleden, ze een zware blessure had, maar toch een dik videopart heeft gefilmd. Zoals Desiree zei: alles wat in Jess zat zit in dit videopart.

Hieronder een compleet overzicht van alles prijzen van de Transworld Rider’s Poll 2016. Elke prijs met een video van de winnaar, zodat je een beetje kunt beoordelen of ze terecht zijn. Transworld is natuurlijk een Amerikaans blad, dus de awards zijn behoorlijk Amerikaans georiënteerd, maar geven toch een mooi overzicht.

Rider of the year men: Mark McMorris

Rider of the year women: Jamie Anderson

Readers’ choice men: Scott Stevens

Readers’ choice women: Mary Rand

Rookie of the year men: Cole Navin

Rookie of the year women: Hailey Langland

Videopart of the year men: Louif Paradis in Encore (Deja Vu)

Onderstaande video is niet het bekroonde videopart..

Videopart of the year women: Desiree Melancon / Jess Kimura

Video of the year: Eversince (Absinthe)

Videoseries of the year: Yawgoons

Standoud performance of the year: Dylan Gamache met zijn carve progressie

Legend award: Barrett Christy

Climate activist award: Gretchen Bleiler

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *